Nieuws Antwerpen Start-up Brightest doet aan softwaretesting

Start-up Brightest doet aan softwaretesting

Start-up Brightest doet aan softwaretesting

brightestBrightest is een start-up in softwaretesting. Het bedrijfje uit Kontich wil topkwaliteit leveren door een 100% focus te leggen op zijn kernactiviteit. Dat is nodig, want de opkomst van nieuwe digitale technologieën zoals mobile, cloud en big data maakt testing veel complexer. Brightest biedt daarnaast betaalbare tools aan voor de automatisering van testprocessen.

Veel bedrijven bieden testing aan als een onderdeel van een breed dienstenpakket rond applicatieontwikkeling. Brightest kiest resoluut voor focus. “Als onafhankelijke testingpartner garanderen wij objectiviteit in de aanpak en doorgedreven specialisatie in ons vakgebied”, zegt Koen De Wilde van Brightest. “Dat komt de kwaliteit van de geleverde software ten goede, net als de aansluiting bij de businessnoden, de time-to-market en de totale ontwikkelingskost.”

“De opkomst van nieuwe standaarden en digitale technologieën zoals mobile, cloud en big data maakt testing veel complexer”, vult Pieter Chiau aan. “Mobile apps testen vereist heel wat technische knowhow, bijvoorbeeld over besturingssystemen en integratie met backendsystemen. Brightest heeft de expertise in huis om daarin een leidende rol te vervullen.”

“Dankzij de focus biedt Brightest testengineers een carrièrepad in hun vakgebied. In de meeste bedrijven met een breed dienstenpakket is dat niet zo. Ambitieuze testengineers komen daar in analyse of ontwikkeling terecht. Heel wat kennis en ervaring gaat zo verloren. Bij Brightest bouwen we juist een kenniscommunity op.”

Brightest biedt tenslotte betaalbare tools voor testautomatisering. Heel wat tools zijn niet afgestemd op kleinere en middelgrote ondernemingen: zij bieden veel functionaliteit maar de kost is hoog. Brightest reikt bedrijven betaalbare tools met mogelijkheden die ook grote ondernemingen charmeren. Jong met veel ervaring

De start-up werd begin dit jaar opgericht door Koen De Wilde en Pieter Chiau. Vier consultants vertegenwoordigen samen tientallen jaren ervaring in softwaretesting. Brightest maakt deel uit van de Gumption-groep in Kontich.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.