Nieuws Antwerpen Start2Share wil bedrijven stap naar deeleconomie laten zetten

Start2Share wil bedrijven stap naar deeleconomie laten zetten

Start2Share wil bedrijven stap naar deeleconomie laten zetten

ANTWERPEN – Via het project Start2share willen Quares en I.Revitalise bedrijven ondersteunen om de stap naar de deeleconomie te zetten. Hiervoor creëren ze een deelplatform, aangepast aan de noden van het bedrijventerrein. “Dit project kadert in de ruimere transitie naar klimaatneutrale bedrijventerreinen die Quares faciliteert”, aldus Bart De Smedt, Chief Innovation Officer Quares.

Bedrijven hebben soms nood aan high tech materiaal, maar kunnen de investering niet altijd dragen omdat die nood slechts tijdelijk is. Andere bedrijven beschikken over die dure machines die vele uren stilliggen. Er is dus veel onderbenut potentieel. Aanbieders verkrijgen via het online deelplatform een verhoogd rendement op hun investeringen, terwijl anderen toegang krijgen tot gespecialiseerde apparatuur aan aantrekkelijke tarieven.

“De opzet is om de totale kost voor iedereen in de keten, zowel de partners als de gebruikers, te verlagen en zo verdere drempels weg te werken”, stelt Stefan Verreyken, ceo van I.Revitalise.

Start2share wil een kickstart zijn voor de B2B deeleconomie met een lokale aanpak en cross-sectorale inzetbaarheid. Voor bedrijven die willen delen, wordt actief een match gezocht. Doordat deze match zo dicht mogelijk bij de eigen locatie ligt, besparen bedrijven geld en tijd, en kunnen ze ook hun ecologische voetafdruk positief bijsturen. Voor de betrokken werknemers kan deze ervaring met deeleconomie een inspiratie zijn om ook thuis deelinitiatieven te zoeken.

Start2share heeft een jaar de tijd om de beste aanpak te vinden. Met 68.200 euro subsidie via Vlaanderen Circulair kan er via het aangepaste deelplatform van i.Revitalise een case uitgewerkt worden voor drie bedrijventerreinen onder beheer van Quares. Bij een positieve evaluatie wordt het project uitgerold naar andere grote bedrijventerreinen in de rest van het land.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.