Nieuws Antwerpen Starter: Bewegingscentrum voor mensen met burn-out is schot in de roos

Starter: Bewegingscentrum voor mensen met burn-out is schot in de roos

Starter: Bewegingscentrum voor mensen met burn-out is schot in de roos

Bewegingscentrum Andoria uit Edegem mag zich, amper één maand na de start, een succes noemen. Het centrum is uniek in België en biedt bewegingslessen in groep voor mensen met burn-out of onvoldoende fysieke flexibiliteit.

andoria-1Toen zaakvoerster Ann Houtmeyers enkele jaren geleden met een stevige burn-out kampte, gaven de artsen haar de raad om veel te bewegen. “Ik was fysiek niet sterk genoeg om in een fitnesscentra aan de slag te gaan en met mijn maatje meer voelde ik mij niet thuis in de yogacentra. Toen ik ontdekte dat er velen waren als mij, kreeg ik het idee om een bewegingscentrum te starten waarin iedereen kan bewegen binnen z’n eigen grenzen. Via groepslessen laat ik vandaag mensen bewegen op een veilige manier zodat ze individueel kunnen groeien naar een betere flexibiliteit binnen hun eigen grenzen en mogelijkheden”, vertelt ze.

Bewegen binnen de eigen grenzen

Ann Houtmeyers richt zich met Andoria op mensen die willen bewegen, maar hun gading niet vinden in het bestaande sportaanbod. “Ik wil hen aanmoedigen om in groep te bewegen op een niet-competitieve manier, rekening houdend met hun eigen grenzen en mogelijkheden. Daarvoor bied ik verschillende bewegingsvormen aan: Andoria Yoga (verbinding tussen lichaam en geest door langzame bewegingsoefeningen en ademhalingsoefeningen), Andoria Qigong (herwinnen van soepelheid, energie en evenwicht binnen de eigen grenzen) en Andoria Turnen (de beweeglijkheid van spieren en gewrichten onderhouden, zowel zittend als staand). ‘Beweeg binnen je grenzen’, is het motto: ieder werkt binnen de eigen mogelijkheden. In onze maatschappij moet alles beter, sneller, hoger, verder… Dat is niet goed. Ik leer mensen opnieuw te voelen, weer naar hun eigen lichaam te luisteren en zich er thuis in te voelen. Wie aan de sessies deelneemt, stapt naar buiten met een goed gevoel en gaat met minder stress door het leven.”

Meer informatie bij Ann Houtmeyers van Andoria, Onafhankelijkheidsstraat 95, 2650 Edegem, tel: 0495/62.98.19 of ann@bewegingscentrumandoria.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer