Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Anke gaat mee op zoek naar werkgeluk

Starter van de Week: Anke gaat mee op zoek naar werkgeluk

Starter van de Week: Anke gaat mee op zoek naar werkgeluk

WILRIJK/HOBOKEN – Tijdens haar loopbaan als begeleider van werkzoekenden kreeg Anke De Meester vaak te horen dat de zoektocht naar werkgeluk niet bij iedereen even makkelijk ging. Als zelfstandig loopbaanbegeleidster wil ze daar voortaan verandering in brengen. 

“De tijd dat we bij dezelfde werkgever werkten tot ons pensioen ligt al lang achter ons”, begint Anke De Meester. “We willen groeien en ons ontwikkelen, nieuwe interessevelden ontdekken. Onderzoek heeft uitgewezen dat jonge multipotentials minstens elke 5 jaar nood hebben aan een nieuwe uitdaging. Die vinden ze misschien bij hun huidige werkgever of ze gaan op zoek naar andere horizonten, maar laat dat nu net ook de moeilijkheid zijn. Want wat willen we dan juist? Hoe start je de zoektocht? Wat moet deze nieuwe uitdaging inhouden? Hoe onderscheid je je van de vele andere sollicitanten met dezelfde zoektocht?”

Als loopbaanbegeleidster vestigt Anke De Meester zich in groepspraktijken Hamedo in Wilrijk en Groen Zuid in Hoboken. Ze koos bewust voor twee multidisciplinaire huisartspraktijken. “De huisarts is vaak het eerste aanspreekpunt als je je niet goed voelt in je job en daardoor fysieke klachten begint te ondervinden. Door multidisciplinair te werken, is de stap naar de psycholoog, kinesist of diëtist al heel wat kleiner geworden”, vertelt Anke. “De loopbaanbegeleider is hier een waardevolle aanvulling op.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.