Nieuws Antwerpen Starter van de week: Antwerpen ontdekken vanuit RumpusRoom

Starter van de week: Antwerpen ontdekken vanuit RumpusRoom

Starter van de week: Antwerpen ontdekken vanuit RumpusRoom

ANTWERPEN/BORGERHOUT – Wereldreizigers, creatievelingen, cultuurliefhebbers en levensgenieters van overal zijn sinds vorige maand welkom in RumpusRoom GuestHouse. Daar combineert Ina Weyers de persoonlijke, rustige en kleinschalige kenmerken van een B&B-verblijf met het huiselijke, familiale en het op ontmoeting en delen gerichte karakter van een klein hostel.

RumpusRoom heeft drie kamers, waarvan er twee dubbele privé-kamers zijn en eentje voor zes personen is. Die laatste kan door een groep virenden of familie in zijn geheel worden gehuurd, of bed per bed als een dorm voor soloreizigers of vrienden die het low-budget willen houden.

“Maar die toch het nodige comfort wensen of op zoek zijn naar meer luxe dan de doorsnee hostel”, verduidelijkt Ina Weyers. “Ik zet in op de uitwisseling van cultuur en persoonlijkheid. Ik hou er van om een andere en frisse kijk te leggen op de stad, die buiten de lijntjes van het klassieke toerisme kleurt.”

Verbinden

De naam RumpusRoom bestaat al langer als verzamelnaam voor Ina’s creatief werk: van fotografie en boekbinden tot zeefdruk en illustratie. Ook reizen en de ontmoetingen die daaruit voortkomen, zijn altijd een passie geweest. Daarnaast is ze 12 jaar actief geweest in de culturele sector. Al die zaken liet ze samensmelten tot één fysieke plek.

“De guesthouse verwelkomt reizigers, maar geldt ook als creatief platform. Bedoeling is om een doorgeefluik te kunnen zijn voor (jong) creatief Belgisch/Antwerps talent. De focus ligt hier op het verbinden van mensen en het in contact brengen met de lokale, creatieve en culturele eigenheid van deze stad en dit land.”

Tijd voor actie

RumpusRoom zou in april te openen, maar corona verschoof die datum naar juni. “De sociale media, website en flyers kon ik verder op punt stellen, het interieur kreeg nog wat extra’s en ik heb nog wat kunnen oefenen voor het heerlijk ontbijtje dat we hier aanbieden. De tijd heb ik dus nuttig ingezet en nu is de zin extra groot om mijn gasten en reizigers een zalige tijd te bezorgen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.