Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Appdate optimaliseert clouddiensten

Starter van de Week: Appdate optimaliseert clouddiensten

Starter van de Week: Appdate optimaliseert clouddiensten

WOMMELGEM – Guido Gibens en Rember Verbuyst zetten samen hun schouders onder Appdate. Via een overzichtelijk beheerplatform wil het bedrijf de clouddiensten, van voornamelijk Microsoft, van haar klanten optimaliseren. “Heel veel ondernemingen kopen cloudlicenties, maar gebruiken ze slechts gedeeltelijk. Zonde van het geld en de opportuniteit. Met onze innovatieve marktbenadering willen we de kloof tussen aankoop en gebruik dichten.”

Rember Verbuyst werkte meer dan 13 jaar als verkoper bij Microsoft. Daar stelde hij vast dat veel klanten Office 365 betaalden, maar eigenlijk maar een fractie van de mogelijkheden gebruikten. “Zonde van de investering, maar zeker ook een gemiste kans van zo’n rijk product met communicatie en samenwerkingstoepassingen. Guido heeft een jarenlange ervaring als onder andere cloud architect, en zag vanuit zijn werk dezelfde uitdaging”, vertelt Rember Verbuyst.

Met Appdate willen Guido en Rember via een overzichtelijk beheerplatform bedrijven hun hele Microsoft Cloud in kaart brengen. Zo willen ze ervoor zorgen dat de klant kijkt naar de juiste parameters kijkt en de blinde vlekken kan opsporen om beheer, beveiliging en gebruik te optimaliseren. “Vele klanten slagen er niet in om de cloud als hefboom in te zetten, omdat hun investering slechts gedeeltelijk werd uitgerold of omdat ze niet goed weten wat ze precies allemaal gekocht hebben”, zegt Rember Verbuyst.

Appdate zet in op zowel kleine als grotere bedrijven die bij voorkeur al clouddiensten van Microsoft afnemen. Voor zij die op het punt staan naar de digitale werkplek te migreren, wordt er een aanbod per gebruiker per maand aangeboden. “De eerste voorwaarde is de kantooromgeving transformeren in een moderne werkplek. Nadien spreken we graag over de digitale werkvloer waar dan weer andere technologie zoals Artificiële Intelligentie, Virtual Agents en Machine Learning zijn intrede zal doen. Maar stap voor stap”, zeggen de ondernemers.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.