Nieuws Antwerpen Starter van de week: Bayu drinks maakt gefermenteerde frisdrank opnieuw hip

Starter van de week: Bayu drinks maakt gefermenteerde frisdrank opnieuw hip

Starter van de week: Bayu drinks maakt gefermenteerde frisdrank opnieuw hip

ANTWERPEN – Met Bayu drinks wil Kristof Polders gefermenteerde dranken terug hip maken. Met een selectie van natuurlijke, caloriearme dranken op basis van kombucha, een Japanse gefermenteerde drank gemaakt van thee, wil Bayu drinks een beleving creëren en een nieuwe betekenis geven aan de naam softdrink.

Door verschillende oude ambachtelijke productieprocessen op te schalen en te moderniseren, brouwt Bayu drinks gefermenteerde frisdranken op basis van kombucha. “Het proces is vergelijkbaar met dat van een bierbrouwerij”, zegt Kristof Polders. “De kombucha van Bayu wordt gemaakt via een primaire en secundaire fermentatie en gisting, dit alles in kleine hoeveelheden, om het zo natuurlijk en ambachtelijk mogelijk te houden.” Bayu drinks gelooft dat het tijd en passie kost om een product van hoge kwaliteit te produceren.

Met 5 verschillende smaken: Spicy Mango, Blueberry Basil, Original, Zesty Raspberry en Kriek Hop, wil Bayu drinks een caloriearm en natuurlijk alternatief bieden op de frisdrankenmarkt. De drankjes zijn ook erg gezond, zo bevat Bayu’s kombucha veel antioxidanten, vitamines, mineralen en flavonoïden. Het hoofdingrediënt is biologische thee, die rechtstreeks van de producenten uit Japan en China wordt geïmporteerd, zo kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Voor de smaken combineert Bayu kruiden, traag geperste sappen en biologische fruitconcentraten. Alle ingrediënten zijn afkomstig van gecertificeerde biologische leveranciers en producenten.

De lopende investeringscampagne van Bayu drinks vind je hier.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.