Nieuws Antwerpen Starter van de Week: bij Bar Bloom bestel je bloemen aan de bar

Starter van de Week: bij Bar Bloom bestel je bloemen aan de bar

Starter van de Week: bij Bar Bloom bestel je bloemen aan de bar

KONTICH – Bar Bloom is een nieuwe, hippe bloemenzaak in Waarloos. Zaakvoerster Caroline Wijckmans koos voor een winkel zonder vaste openingsuren, en dat is toch bijzonder. “Bar Bloom combineert de sterk toenemende verkooptrend via sociale media met de meerwaarde van een fysieke plek en persoonlijk contact in de bar”, aldus Caroline Wijckmans.

Caroline Wijckmans combineert haar ondernemersdroom als bloemist in bijberoep met een job als communicatiespecialist bij stad Antwerpen. “Ik hield er altijd al van om ruimtes en feesten creatief aan te kleden. De combinatie van creativiteit en styling vond ik bij bloemen. Bloemen zijn voor mij een bron van inspiratie en doen me ontsnappen uit de dagelijkse rush. Ze verspreiden een gevoel van liefde en geluk. Daarom volgde ik verschillende opleidingen en startte ik als bloemiste in bijberoep”, vertelt ze.

De bar is tegelijk het atelier waar bloemiste Caroline Wijckmans alle bloemstukken maakt. Ze mikt op bloemenliefhebbers, bruiden en bedrijven met boeketten en bloemstukken, maar ook met andere bloemencreaties zoals bloemenvormen, -juwelen en -styling voor feesten en events.

Digitale trends in bloemensector

Met Instagram en Facebook als voornaamste verkoopkanalen speelt Bar Bloom in op de stijgende verkooptendens via sociale media, die zich ook in de bloemensector steeds meer voordoet. Terwijl traditionele bloemenwinkels het vandaag vaak moeilijker hebben om alles verkocht te krijgen, duiken er steeds meer online en freelance bloemisten op.

Caroline Wijckmans: “Bloemen kopen in een bloemenwinkel, met wachtrijen aan de kassa en vaste openingsuren. Dat is niet het geval bij Bar Bloom. Hier bestellen klanten de bloemen die zij willen wanneer het hen past. Je kan hier terecht met al je specifieke bloemenvragen, om bestellingen op te halen en voor workshops.”

De drankjes geeft zaakvoerster Caroline er gratis bij wanneer klanten een bestelling ophalen of samenwerking komen bespreken.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.