Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Brechtse broer en zus lanceren Wilson Woods

Starter van de Week: Brechtse broer en zus lanceren Wilson Woods

Starter van de Week: Brechtse broer en zus lanceren Wilson Woods

BRECHT – Willem Nelen en zus Hanne hebben samen Wilson Woods, een gloednieuw Belgisch interieurmerk, opgericht. Ze ontwerpen en produceren hun eigen Scandinavische designmeubels in karakteristieke houtsoorten al dan niet gecombineerd met witte of zachte pasteltinten. Na een vliegende start begin dit jaar heeft Wilson Woods inmiddels al meer dan 20 verschillende designs in haar collectie.

WilsonWoods.be is een Belgische webshop die recent werd opgericht door een jong gedreven duo, broer en zus Willem en Hanne Nelen. De drijvende kracht achter het concept is een gedeelde passie voor Scandinavische interieurs. Terwijl Willem het ontwerp en de ambachtelijke productie van deze meubels op zich neemt, zorgt zus Hanne voor de verkoop en logistieke uitwerking.

Topduo

Niet enkel broer en zus zijn een topduo, ook de karakteristieke houtsoorten en het zachte kleurenpalet vormen een droomcombinatie in de ontwerpen van Wilson Woods. “In onze designs werken we vaak met berken- of eikenhout in combinatie met zachte kleurtinten om tot een uitgebalanceerd, luchtig meubel te komen”, legt mede-oprichtster Hanne Nelen uit. “Met die basis van zachte pastelkleuren en pure houtsoorten speelt Wilson Woods in op de bewonderaars en liefhebbers van de Scandinavische woonstijl, die op zoek zijn naar een uniek en ambachtelijk vervaardigd meubelstuk om hun interieur te vervolmaken. Hoewel meestal eikenhout wordt gebruikt voor een Scandinavische look, werkt Wilson Woods ook innoverend door berkenhout te introduceren in haar designs.”

Willem Nelen heeft reeds jarenlang ervaring in de houtbusiness waardoor hij erg vertrouwd is met interieurvormgeving en maatwerk. Als schrijnwerker zorgt hij voor het design en de uitvoering van de collectie. Samen met zus Hanne bewaakt hij de pure Scandinavische look van elk ontwerp.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.