Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Date A Mate kijkt verder dan je uiterlijk

Starter van de Week: Date A Mate kijkt verder dan je uiterlijk

Starter van de Week: Date A Mate kijkt verder dan je uiterlijk

BORGERHOUT – Datingplatform Date A Mate wil de wetenschap gebruiken om potentiële partners te verbinden. “Dit is geen model waarbij we snel een datingavondje doen”, vertelt bezieler Pieter Uytterlinde. “Aan de hand van wetenschappelijke vragenlijsten worden relatievoorkeuren bepaald en potentiële koppels gevormd. Nadien kan je elkaar beter leren kennen in een traject van minstens vijf sessies.”

Met dit initiatief wil Pieter ingaan tegen oppervlakkige speeddatings en online dating. “De datingwereld is momenteel veel te veel gericht op oppervlakkige triggers, zoals uiterlijk. Mensen weten zelf niet vaak wat hun partnervoorkeuren zijn, met slechte relaties, scheidingen en eenzaamheid tot gevolg.”

“Wanneer mensen zich aanmelden bij Date A Mate krijgen ze een e-learning met tal van wetenschappelijke inzichten en studies rond partnerkeuze en relatietevredenheid”, vertelt Pieter. “Daarna komen ze op een platform terecht waar ze wetenschappelijk geverifieerde vragenlijsten moeten invullen. Het algoritme haalt per individu de beste matches naar boven en mensen kunnen daarna beginnen daten. 1 op 1 op zichzelf, 1 op 1 gefaciliteerd door ons of in groep.”

Date A Mate is dus niet voor mensen die een snelle date zoeken. “Het is vooral bedoeld voor personen tussen 30 en 70 jaar, mensen die meer willen te weten komen over zichzelf en hun partnervoorkeuren. Vaak is er een reden waarom het met iemand niet lukte: een botsing in communicatie, persoonlijkheid of verschillende waarden. Hoe beter men dit op voorhand afstemt, hoe beter de relatie zal verlopen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.