Nieuws Antwerpen Starter van de week: Distrikt VR, de arcade van de toekomst

Starter van de week: Distrikt VR, de arcade van de toekomst

Starter van de week: Distrikt VR, de arcade van de toekomst

ANTWERPEN – Even aan de stress ontsnappen in hartje Antwerpen? Distrikt VR is een gloednieuwe virtual reality-ervaring in een voormalige kunstgalerij. Vanuit hun liefde voor VR én de stad sloegen IT-ondernemer Manuel Torfs (34) en architect Pierre Dugardyn (30) de handen in elkaar. Het resultaat? Een unieke VR-beleving, middenin de koekenstad.  

Vanaf 11 december doet de voormalige kunstgalerij in de Leopoldstraat dienst als virtual reality speelparadijs. De vestiging van Distrikt VR beslaat zo’n 500m2 en biedt ruimte aan individuen, groepen en bedrijven. Je kan er allerlei singleplayer games spelen, je eigen VR-room huren met vrienden, een teambuilding organiseren of de vergaderzaal boeken. “VR zit in de lift en wij willen bij Distrikt de nieuwste technologie aanbieden. Daarom toverden we een voormalige kunstgalerij om tot design speelparadijs”, vertelt oprichter Manuel Torfs.

“Zot van Antwerpen”

Gelegen naast de Botanische tuin van Antwerpen is de ligging één van de belangrijkste troeven van het bedrijf. “Manuel en ik zijn zelf zot van Antwerpen”, vertelt mede-zaakvoerder Pierre Dugardyn. “Kom een uurtje vertoeven in de virtuele wereld en stap vervolgens terug de echte wereld in. Geniet van een heerlijk kroketje op de markt, ga shoppen in de mooiste boutiques van Antwerpen of praat na in één van de vele cafés in de buurt.”

Teambuildings

De vestiging van Distrikt VR bestaat uit vier arcaderooms, waar telkens twee spelers terecht kunnen, en twee grotere ‘free roam’ ruimtes waar teams tot 4 personen kunnen spelen. Ook is er een aparte ruimte voor racegames, waar de spelers in een levensechte simulator mogen duiken. Volledig afgescheiden van de speelhal voorziet Distrikt VR ook een vergaderzaal. Zo kunnen bedrijven een teambuilding combineren met een productieve werkdag.

“Met onze niet-alledaagse en gezellige locatie willen we personen aantrekken van verschillende leeftijden en met verschillende interesses. We zijn ook omring door interessante drink- en eetgelegenheden, wat van Distrikt VR dé ideale teambuildinglocatie maakt”, besluit Manuel Torfs.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.