Nieuws Antwerpen Starter van de Week: duurzaam leven met Ecossentials

Starter van de Week: duurzaam leven met Ecossentials

Starter van de Week: duurzaam leven met Ecossentials

ANTWERPEN – Student-ondernemer Moenia Ladhib zet haar eerste stappen naar haar eigen ecologische webshop. Met Ecossentials wil de 23-jarige bewijzen dat duurzame, ecologische producten niet saai en duur hoeven te zijn.

Toen de jonge kmo-managementstudente twee jaar geleden op vakantie was in Tunesië, merkte ze op dat haar favoriete strand bezaaid was met plastic afval. Met die gedachte in haar achterhoofd ging Moenia op zoek naar alternatieven om duurzamer te leven, maar die zoektocht bleek niet makkelijk. Daarom besloot ze dit jaar om haar eigen, volledig ecologische, webshop op te richten.

Ecossentials wordt een webshop waar alle producten plasticvrij, crueltyfree en volledig recycleerbaar zijn. Met onder andere een poets- of scheerkit van recycleerbaar materiaal, wil Moenia duurzaamheid toegankelijker en makkelijker maken voor de consument. Bovendien zijn alle producten binnen België of Europa geproduceerd, zo blijft de supply chain zo kort mogelijk.

Moenia gebruikt enkel gerecycleerde verpakkingen en verzendt volledig plasticvrij. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende duurzame levermethoden, zoals crowdshipping en fietskoeriers.

Bovenal wil Moenia een ecologische levensstijl promoten: “Ik merk dat veel mensen gepusht worden om heel hun levensstijl aan te passen: geen plastic meer, veganistisch eten, … Ik geloof dat je ook trots mag zijn wanneer je een kleine verandering maakt. Elke stap telt, hoe klein ook.”

Via een reward-based crowdfundingcampagne zamelt Moenia geld in voor de lancering van haar webshop. Zo wil ze haar assortiment uitbreiden en een lijn eigen producten uitbrengen.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.