Nieuws Antwerpen Stories Starter van de week: een mooie thuis met Hogar
Antwerpen

Starter van de week: een mooie thuis met Hogar

Met zijn bedrijf Hogar uit Antwerpen wil Michiel van der Bos een (t)huis maken voor zijn klanten. Van opleiding is hij architect en samen met zijn partner koopt Michiel vastgoed op, renoveert hij het en brengt hij het opnieuw op de markt.

“Hogar is het Spaanse woord voor huis of thuis en dat is juist wat wij voor onze klanten creëren. Waarom we dat Spaanse woord hebben gekozen? Omdat wij ook actief zijn op de Spaanse markt”, vertelt Michiel.

Bij de renovatie van vastgoedprojecten probeert Hogar een huis te creëren waarbij hun klanten zich helemaal thuis voelen. Naast het renoveren en verkopen, geeft Hogar ook advies op vlak van inrichting of architecturale vragen. Daarnaast verkoopt en maakt Michiel schilderijen.

“Ik ben zelf nog artistiek bezig met het maken van schilderijen. Klanten kunnen iets kiezen uit de collectie of een schilderij op maat laten maken om hun woning huiselijker te maken.”

Persoonlijk

Michiel komt zelf uit de modewereld waar hij heeft gezien hoe bepaalde grote namen binnen die wereld nu lang niet meer zo persoonlijk zijn. Met Hogar wil hij daar tegenin gaan. Het persoonlijke aspect primeert.

“Wij zitten in een soort nichemarkt binnen de vastgoedmarkt. Wij merken zelf dat wij heel nauw contact kregen met potentiële kopers. Dat moet ook: je moet de mensen kennen om een thuis te kunnen creëren”, vertelt Michiel.

Toekomstplannen

“Wij hebben zeker ambitie, maar we willen niet zeggen dat we 100 appartementen of 100 klanten in 1 jaar moeten doen. Ik denk dat we dan juist een beetje de essentie van ons verhaal voorbij zullen lopen. We willen juist op die kortere markt veel actiever kunnen zijn.”

Of Hogar in de toekomst volledig naar Spanje verhuist? “Het is altijd aangenaam daar. Het weer speelt natuurlijk mee, de manier van leven is wat losser, maar aan de andere kant zijn wij ook wel heel trouw aan Antwerpen. De grootte en het internationale karakter van de stad zorgen ervoor dat we toch wel een combinatie van beide willen blijven doen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.