Nieuws Starter van de week: Elea Ouzeri brengt authentieke Griekse keuken met een eigen twist

Starter van de week: Elea Ouzeri brengt authentieke Griekse keuken met een eigen twist

Sophia kijkt ernaar uit om de eerste gasten in Kontich te verwelkomen. Foto Joris Herregods

Starter van de week: Elea Ouzeri brengt authentieke Griekse keuken met een eigen twist

BOECHOUT, KONTICH – Aan het Sint-Jansplein in Kontich heeft Elea Ouzeri de deuren geopend. Het Grieks restaurant dat voordien was gevestigd in Boechout laat kennismaken met de authentieke Griekse keuken met een eigen twist, in een hedendaags kader.

Toen restaurant Zeus na enkele decennia vorig jaar naar Aartselaar verkaste, moest Kontich – dat toch aardig wat aanbod uit de wereldkeuken herbergt – het stellen zonder de geneugten van de Griekse keuken. Elea Ouzeri brengt daar verandering in.

Aan het roer staan Sophia Stathis (37) en haar echtgenoot die de keuken voor zijn rekening neemt. Het verhaal van Elea Ouzeri begon vier jaar geleden aan de Oude Steenweg in Boechout, met de bedoeling de authentieke Griekse smaken op tafel te brengen en te delen.

Tapasbar

“Want Grieken zetten zich het liefst aan een met vele kleine gerechten rijkgevulde tafel”, vertelt Sophia. “Onze naam zegt het daarom voor een stuk al, want een ouzeri is de Griekse versie van een tapasbar. Onze mezze-menu, een mix van verschillende kleine gerechtjes tegen 39 euro per persoon, is dan ook een van onze uithangborden en is heel populair bij onze klanten.”

“Maar je kan ook ‘klassiek’ kiezen. Naast de mezze-gerechtjes hebben we nog een aanbod van een aantal klassieke gerechten zoals de moussaka en youvetsi, traaggegaard lamsvlees in een tomatensaus met Griekse pasta. Evenals minder traditionele, vernieuwende gerechten waar we onze eigen twist aan geven zoals kortgebakken tonijn met seizoensgroenten.”

 

Er is ook een terras met een dertigtal zitplaatsen. Foto jhs

“We zijn naar Kontich verhuisd omdat we daar, midden in de dorpskern, centraler gelegen zijn. In het restaurant hebben we plaats voor dertig personen en hebben een terras met ongeveer dezelfde capaciteit. Vanaf midden september komt er naast het restaurant ook nog een automaat met kant-en-klare versbereide gerechten.”

 

Dagmar Swiggers legt de laatste hand aan de levensgrote octopus. — Foto jhs

Het traditionele, maar tegelijk eigentijdse karakter komt ook terug in het interieur. Daarvoor namen de zaakvoerders Dagmar Swiggers onder de arm. Zo prijkt op een van de muren een grote octopus.

‘Filotimo’

Aan de overzijde valt een levensgrote spreuk onder de hoofding ‘filotimo’ op. Dit typisch Griekse woord valt moeilijk te vertalen, maar betekent zoveel als ‘jouw vrienden eren’. In het Grieks wordt filotimo beschouwd als de hoogste graad van goed gedrag binnen het sociale leven, in de zin van goed doen, er zijn voor iemand. Dat is de ervaring die de zaakvoerders van Elea Ouzeri met hun klanten willen delen. Samen genieten van die heerlijke Griekse keuken in een aangename sfeer.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.