Nieuws Antwerpen Starter van de week: Estate Eleven

Starter van de week: Estate Eleven

Starter van de week: Estate Eleven

Het Antwerpse Estate Eleven is een online biedingsplatform dat eigenaars van leegstaande commerciële panden en huurders die tijdelijk een handelspand zoeken met elkaar connecteert.

Oprichters zijn studenten in de rechten Gregg Moons en Milana Albakova en student KMO Management Rutger Merckx. De jonge ondernemers werden recent weerhouden om onder de vleugels van Start-it @kbc in de komende maanden hun onderneming verder te realiseren en schaalbaar te maken.

Estate Eleven heeft als doel leegstand in België weg te werken en het aanzetten tot ondernemen. Startende ondernemers zijn niet meer onderhevig aan zware financiële lasten van de langdurige handelshuurcontracten. De eigenaar die zijn pand verhuurt voor een korte termijn genereert niet enkel inkomsten, maar vermijdt ook leegstandsbelasting. Het handelspand oogt meteen  aanlokkelijker door de inrichting en bedrijvigheid die er heerst.

“Registratie is geheel kosteloos voor beide partijen. De huurder geeft bij registratie zijn budget en gewenste periode aan waarna de zoektocht naar  een geschikte locatie begint. De ondernemer kan biedingen plaatsen en bezichtigingen aanvragen van de panden. Eens er een akkoord wordt bereikt tussen beide partijen, levert Estate Eleven automatisch een rechtsgeldig en ingevuld contract aan. De pandeigenaar en ondernemer staan in direct contact met elkaar en het hele huurproces is herleid tot een paar muisklikken”, zegt Milana Albakova.

Estate Eleven biedt daarnaast extra diensten aan zoals een online pop-up verzekering, 3D-visualisaties, fotoreportages, betaalterminals en marketingcampagnes. Ten slotte is er ook een online portaal voor steden en gemeenten die de kans geeft een overzicht te krijgen van de leegstand in hun gebied.

Estate Eleven rekent zowel de pandgebruiker/huurder als de pandeigenaar/verhuurder een administratiekost en een commissie van slechts 5%  aan.

Meer starters vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.