Nieuws Antwerpen Starter van de week: Ex-advocate helpt ondernemers

Starter van de week: Ex-advocate helpt ondernemers

Starter van de week: Ex-advocate helpt ondernemers

Margaux De Vleeschauwer, dochter van twee advocaten, werd zelf bedrijfsjurist. In augustus 2020 sloeg het noodlot toe en verloor ze door de coronacrisis haar job bij een start-up. Daarom maakte ze de switch van offline naar online ondernemen, waarbij ze zich nu focust op startende ondernemers. “Die hebben geen nood aan een fulltime bedrijfsjurist, maar wel aan de juiste juridische documenten en ondersteuning”, zegt Margaux De Vleeschauwer over Law 4 You.

Het belang van opletten met online ondernemen, werd Margaux De Vleeschauwer heel duidelijk wanneer ze plots zelf een boete in de bus kreeg voor het reposten, of delen, van een afbeelding op sociale media. “Het is door die nare ervaring dat ik me ben gaan verdiepen in de materie en besefte dat ontzettend veel ondernemers onbewust heel veel fouten maken op sociale media.” En dat kan hen zuur opbreken want de boetes kunnen stevig oplopen. “Ik wil ondernemers daarvoor waarschuwen en behoeden, zeker in deze tijden”, vervolledigt Margaux.

Ondernemers wakker schudden

Ook via andere digitale kanalen worden veel fouten gemaakt. “Ik zie bij heel wat ondernemers dat hun podcasts, blogs, websites en e-mailmarketing juridisch niet in orde zijn. Wat ze nog minder beseffen is dat ze zich zo blootstellen aan zware boetes en zelfs rechtszaken”, aldus Margaux.

De ex-advocate startte daarom Law 4 You op, waarmee ze juridische dienstverlening aanbiedt. Haar missie is om alle ondernemers wakker te schudden en hen te waarschuwen voor de juridische gevaren waaraan ze zich blootstellen. Dat doet ze door tips en tricks te geven via haar eigen socialemediakanalen en door online sociale media masterclasses aan te bieden. Daarin neemt ze ondernemers stap voor stap mee in de juridische do’s en don’ts op sociale media, reikt ze alternatieven aan en leert ze ondernemers hoe ze hun eigen content kunnen beschermen. Bovendien geeft Margaux juridisch advies en maakt juridische documenten op.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Hasselt
Antwerpen

TriFinance levert nu ook hr-experts

TriFinance, gekend als leverancier van financiële profielen, is onder de naam People Services ook gestart met het outsourcen van hr-experts.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.