Nieuws Antwerpen Starter van de week: Florapoint opent tweede winkel met legale cannabisproducten

Starter van de week: Florapoint opent tweede winkel met legale cannabisproducten

Ook senioren zijn fan van de Cannabis Concept Store. Foto Patrick De Zoo

Starter van de week: Florapoint opent tweede winkel met legale cannabisproducten

DEURNE – Na een eerste winkel op het Zuid, opende Florapoint vorig weekend een tweede Cannabis Concept Store op de Lakborslei. Het aanbod omvat rookbare cannabisbloemen, cosmetica, badolie, aftershave en shampoo op basis van de hennepplant, en nog veel meer. De kans dat je met een roes de zaak verlaat is echter onbestaande.

Na een maand proefdraaien gaat Cannabis Concept Store Deurne nu officieel open. “Vijf maanden geleden werd ik ontslagen en besloot daarop deze winkel te openen,” vertelt zaakvoerder Michael Verselis (32).

Je kan in Florapoint terecht voor CBD, dat volgens gebruikers enorm helpt voor pijnverlichting bij onder meer reuma en artritis, maar zich tot dusver nog in een grijze legale zone bevindt.

LEES OOK. Cannabiscrème en wietkledij: creatieve hennephandelaars doen gouden zaken in de grijze zone van de wet

“We zijn op legaal vlak en wat vergunningen betreft helemaal in orde”, verzekert Michael. “Zo hangt aan de verpakking van de cannabisbloemen een taksbandje, wat wil zeggen dat we er tijdens de aankoop bij de groothandel belastingen op hebben betaald. Verder kan je dergelijke spullen ook in pakweg tankstations, krantenwinkels en apothekers kopen.”

 

Michael Verselis en zijn vriendin Kim Ceerens. Foto Patrick De Roo

CDB (wetenschappelijke naam: cannabidiol) is verkrijgbaar als zalf en als olie. “De Europese Unie heeft al een hele tijd geleden beslist dat CBD niet illegaal is en vrij mag worden verhandeld. En volgens de Belgische wet is dat ook perfect in orde, zolang er niet meer dan 0,2 procent THC in zit. Dan valt het niet meer onder de categorie drugs.”

Stapt er trouwens wel eens iemand in Cannabis Concept Store binnen met de vraag of ze niet iets ‘onder de toog’ verkopen? “Dat gebeurt af en toe. Maar dan maak ik die persoon meteen duidelijk dat dat geen optie is. Hier verkopen we uitsluitend producten die legaal zijn. Voor de rest moet men andere oorden opzoeken.”

Florapoint opent binnenkort ook vestigingen in Mechelen en Gent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.