Nieuws Antwerpen Starter van de week: Foodprepper levert foodboxen aan huis

Starter van de week: Foodprepper levert foodboxen aan huis

Starter van de week: Foodprepper levert foodboxen aan huis

ANTWERPEN – Nog enkele jaren doorgroeien binnen het marketingbedrijf waar ze werkte, was het plan Tessa van Meerten. Toen haar werkgever failliet ging door corona en ze zonder job kwam, startte ze vroeger dan verwacht met haar droom om zelfstandige te worden. Vandaag is ze de vrouw achter Foodprepper, een bedrijf dat foodboxen aan huis levert.

De levensgenieter in Tessa zelf werd uiteindelijk de voedingsbodem van haar bedrijf Foodprepper. Daarmee levert ze foodboxen aan huis die bijdragen aan een gezonde en evenwichtige maaltijd. “Mijn weekends zijn vaak vrij calorierijk en ik word snel zwaarder. Daarom moet mijn week goed voorbereid zijn zodat ik thuis en op het werk veel gezonde dingen voorhanden heb. Op die manier blijf ik in balans en hoef ik mijn weekends niet op te geven”, vertelt Tessa.

De Foodboxen bevatten geen volwaardige maaltijden, maar allerlei bereidingen van een bepaalde maaltijd die je niet zomaar, gezond en vers, in de winkel kunt krijgen. “Ik noem het fundamentals voor de hele week. Denk hierbij aan healthy snacks, maar ook basisbereidingen voor je ontbijt en lunch zoals soep, granola, zoet en zout beleg, havermout muffins, groentespreads, dadel chocopasta, bananenbrood, magere soepen, enzovoort.”

“Ik ben letterlijk gestart vanuit mijn woonkamer. Ondertussen heb ik een locatie gevonden die ik huur met een industriële keuken. Tijdens drukke weekends springen mijn lief en schoonzus wel bij, of kan ik rekenen op enkele jobstudenten”, vertelt Tessa. Op korte termijn wil ze graag alle Vlaamse grootsteden kunnen bedienen, en daarna heel Vlaanderen. “Daarnaast zou ik ook de B2B markt willen betreden. Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid op het werk alleen maar belangrijker gaat worden, en dat bedrijven hieraan kunnen bijdragen door allerlei gezonde bereidingen te voorzien voor hun personeel”, besluit ze.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.