Nieuws Antwerpen Starter van de week: Gin-goeroe Frédéric Du Bois opent eigen zaak

Starter van de week: Gin-goeroe Frédéric Du Bois opent eigen zaak

Starter van de week: Gin-goeroe Frédéric Du Bois opent eigen zaak

MELSELE – Gin-expert Frédéric Du Bois, auteur van de bestsellers Gin&Tonic Gids en 199 gins uit de Benelux, heeft in het Waasland GINPLAZA geopend, waar hij meer dan 500 soorten gin aanbiedt. “Bedoeling is dat het een echte belevingswinkel is”, zegt hij enthousiast.

De 44-jarige Frédéric Du Bois rolde 10 jaar geleden toevallig in de drankensector via een kennis die een importzaak had opgestart. “Ik heb hem hierbij geholpen en mezelf toegelegd op gin”, vertelt Frédéric. “Op dat moment was gin nog maar net aan het opkomen in België. Ook sterrenzaken merkten deze trend op en kwamen langs in de zaak voor specifieke gins en informatie. Ik heb me hier toen helemaal in verdiept, woonde verschillende internationale beurzen bij en ging langs bij tophorecazaken als adviseur. Zo stond ik als het ware mee aan de wieg van de gin in België.”

Zijn uitgebreide kennis deelde hij vervolgens met het grote publiek door het organiseren van gin tastings en gin-beurzen in Antwerpen, en via boeken.

Eigen speciaalzaak

Onlangs opende Frédéric Du Bois met GINPLAZA zijn eigen winkel. “De laatste twee jaar zag ik in de streek de ene na de andere speciaalzaak de deuren sluiten. De gin-hype is inderdaad aan het afnemen, maar dat wil niet zeggen dat de mensen gestopt zijn met het te drinken of dat er geen nieuwe liefhebbers meer bijkomen. Waar moeten zij naartoe?”

GINPLAZA wil een echte belevingswinkel zijn. Gezeten in de Chesterfield kan je keuvelen met Frédéric over allerhande trends en merken, rustig lezen in de vakmagazines of volop de ogen uitkijken in de heuse GIN-museumkast met enkele opmerkelijke en unieke flessen. “Ik heb er bijvoorbeeld de allereerste fles Filliers Gin staan. Een cadeau van Bernard Filliers zelf”, zegt Frédéric trots.

Naast een uitgebreid aanbod gin-snuisterijen zoals zepen, lippenbalsem, maatbekers in alle soorten en vormen, vind je er ook de (gesigneerde) gin-boeken én natuurlijk een ruim aanbod aan tonic, in allerhande kleuren en smaakvarianten.

Uiteraard mogen gin-tastings, iedere eerste vrijdag van de maand en op vraag van bedrijven, ook niet ontbreken. “Vroeger schoten deze als paddenstoelen uit de grond, maar tegenwoordig hoor je dit niet meer zo veel. Daarom wil ik hier opnieuw mee starten.”

GINPLAZA The Show

Met GINPLAZA besloot Frédéric om voortaan niet langer enkel achter de schermen met gin bezig te zijn, maar meer op de voorgrond te treden. “Ik wil vaandeldrager van de gin in België blijven. Op lange termijn zou het mooi zijn als GINPLAZA echt dé referentiezaak wordt in België voor gin en dat mensen van ver tot bij ons komen.”

Frédéric Du Bois is ook van plan om in mei dit jaar een outdoorbeurs en -event te organiseren vlak naast de winkel. “Op GINPLAZA The Show zullen zowel nationale als internationale standhouders aanwezig zijn en hebben mensen de kans om de makers achter hun favoriete gin te ontmoeten.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.