Nieuws Antwerpen Starter van de week: Harold ontwerpt stijlvolle standaard voor muziekinstrumenten

Starter van de week: Harold ontwerpt stijlvolle standaard voor muziekinstrumenten

Starter van de week: Harold ontwerpt stijlvolle standaard voor muziekinstrumenten

ANTWERPEN – Productdesigner Harold A. Baltodano heeft zijn eerste meubelontwerp klaar. Met zijn muzikaal geïnspireerde lifestyle studio Albert&Albert presenteert hij zijn cello- en gitaarstandaard Aria. De eerste stijlvolle instrumentenstandaard, zo klinkt het bij Baltodano: “Ik zet me af tegen puur functioneel design. Er moet leven in zitten, net als in muziek.”

De cello- en gitaarstandaard bestaat uit een metalen frame, bekleed met velours. De verschillende materialen in de standaard zijn een veruiterlijking van Baltodanos carrièrepad. De 30-jarige Antwerpenaar met West-Vlaamse roots werkte voordien als juweelontwerper in de diamantsector. Hij studeerde af als productdesigner aan het Istituto Europeo di Design in Milaan. “Die Italiaanse invloed inspireerde mijn lijnenspel”, vertelt Harold. “De ‘vleugels’ zijn eerder strak en recht, de lijn van de poten is speels en zachter, bijna met de pen getrokken.”

Functioneel én verrijkend

Naast productdesigner is Harold fervent gitarist. “Ik wou een gitaarstandaard kopen, maar vond enkel lelijke exemplaren. Dat zette me aan het denken. Muziek verrijkt je leven, maar muziekmeubilair lijkt je interieur dan weer eerder te verarmen, doordat het louter functioneel blijft.” De ontwerpen van Baltodanos moeten dan ook passen in een muzikale omgeving maar evengoed elders. Zowel in een concertzaal, een studio of de woonkamer komt de Aria-standaard tot zijn recht.

Albert&Albert

De studio van Baltodano kreeg de naam Albert&Albert, als eerbetoon aan zijn beide grootvaders. Die deelden niet alleen hun voornaam, maar ook hun passie voor muziek. De designs van Albert&Albert worden vervaardigd in België en steeds met duurzaamheid in het achterhoofd. Zo wordt in de Aria 100% recycleerbare kurk gebruikt in plaats van synthetisch schuim.

De Aria bestaat in verschillende uitvoeringen. Zo kan je voor het metalen frame kiezen uit brons, zwart of platina. De velours bekleding komt in koningsblauw, theaterrood of onyx zwart. De standaard is te koop bij Pro Arte in Antwerpen en via de site op aanvraag in de hele Benelux.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.