Nieuws Antwerpen Starter van de week: hip en inclusief bij Bar Norm

Starter van de week: hip en inclusief bij Bar Norm

Starter van de week: hip en inclusief bij Bar Norm

ANTWERPEN – Koffie- en lunchbar Bar Norm heeft de deuren geopend. Bezielster Gioia Petrarca wil vanuit haar achtergrond als opvoedster mensen met een beperking de kans geven om mee te draaien op de reguliere arbeidsmarkt.

Aan haar jaren ervaring als opvoedster en rekruteer hield Gioia een kritische blik op de arbeidsmarkt over. Voor haar was de kloof tussen de reële arbeidsmarkt en mensen met een beperking veel te groot, dus besloot ze om haar twee grootste passies te combineren: koken en sociaal ondernemerschap. “Momenteel brengen personen met een beperking hun dagen voornamelijk door in beschutte werkplaatsen of dagbestedingscentra. Ik geloof dat ze meer in hun mars hebben en dat er in onze bruisende stad zeker ruimte is voor mijn initiatief”, vertelt de onderneemster.

Bij Bar Norm zal een mix van gewone werknemers en werknemers met een beperking aan de slag gaan. Naast koffie kan je er ook verse boterhammen, quiches en soepen krijgen. Zoveel mogelijk van die producten komen uit lokale zorgboerderijen en -bakkerijen. Naar aanloop van de feestdagen zal je er ook etenswaren zoals chutney en groentebouillon kunnen kopen die gemaakt zijn in samenwerking met zorgateliers. Naast de vaste menukaart, zullen er steeds seizoenssuggesties voor handen zijn.

Bar Norm huist zich in de Lange Koepoortstraat 64 in Antwerpen en valt binnen het experimenteel retailconcept Edo Collective. “De keuze voor Edo Collective was evident”, zegt Gioia. “Het is een plek waar ecologische en sociaal duurzame initiatieven hun kamp opslaan en elkaar helpen groeien. Edo Collective is de ideale proeftuin om mijn concept uit te testen. Bovendien zijn de Edo deelnemers de ideale ambassadeurs voor Bar Norm.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.