Nieuws Antwerpen Starter van de week: Immo IQ ontzorgt verkopers van huizen

Starter van de week: Immo IQ ontzorgt verkopers van huizen

Starter van de week: Immo IQ ontzorgt verkopers van huizen

ANTWERPEN – Alexander Goemans en Maxime Verhoeven zijn niet alleen man en vrouw, maar ook zakenpartners die samen Immo IQ hebben opgericht. Met deze start-up willen ze mensen op een efficiënte en voordelige manier helpen bij de verkoop van hun woning. “Een belangrijk verschil met klassieke makelaars is dat de eigenaars zelf instaan voor de huisbezoeken, waardoor ze besparen op de gangbare commissie.”

In november 2017 kwamen Goemans en Verhoeven op het idee om verkopers van huizen en appartementen ondersteuning te geven op het vlak van administratie en marketing. Hun ervaring in vastgoed leerde hen dat bij de verkoop van woningen een standaardproces wordt gevolgd. Het leek hen een opportuniteit om dat hele proces efficiënter te maken en te digitaliseren, afgestemd op de wensen van de verkoper.

Zo’n half jaar later was de oprichting van Immo IQ een feit. Meteen kreeg het jonge koppel de kans om het acceleratorprogramma van The Birdhouse te doorlopen en enkele maanden later wonnen ze ook de wedstrijd Bizidee, voor het beste ondernemingsplan. “Met Immo IQ willen we verkopers van huizen ontzorgen. Wij helpen hen onder meer met onafhankelijke waardebepalingen, professionele fotografie, alle verplichte keuringen en juridische ondersteuning. Een belangrijk verschil met klassieke makelaars is dat de eigenaars zelf instaan voor de huisbezoeken, waardoor ze besparen op de gangbare commissie”, aldus Verhoeven, die als CEO opereert.

Groeiende klantenbasis

Uit onderzoek blijkt dat eigenaars even goed hun eigen huis kunnen verkopen, aangezien ze dat op een authentieke manier doen. Bovendien kunnen ze op die manier gemiddeld 9000 euro besparen. “Zo slagen we erin een groep mensen aan te trekken die geen beroep zou doen op een makelaar, maar onze diensten wel interessant vindt”, verklaart Verhoeven. Het concept begint langzaam aan te slaan. Vorig jaar – vanaf maart – werd Immo IQ ingeschakeld bij de verkoop van zestig panden, terwijl de teller dit jaar al bijna op honderd staat.

Ondertussen is de start-up bezig met de ophaling van extra kapitaal, dat moet dienen om te investeren in marketing en een app. “Die app zal het mogelijk maken voor de klant om elke stap in handen te hebben en te kiezen wat hij wilt, wanneer hij dat wilt. De klant kan er het volledige proces mee opvolgen en aansturen. Als hij ’s nachts van iets wakker ligt, dan is het binnen de vijf minuten geregeld”, verduidelijkt Verhoeven.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.