Nieuws Antwerpen Starter van de week: Kooti staat voor groots dromen en klein wonen

Starter van de week: Kooti staat voor groots dromen en klein wonen

Starter van de week: Kooti staat voor groots dromen en klein wonen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kleiner te gaan wonen. Het is duurzamer, vraagt minder onderhoud en je houdt meer geld over voor andere dingen. Het is dus niet verbazingwekkend dat tiny houses de dag van vandaag steeds meer in de kijker komen. Een trend waar Kevin Vandendries en Esther Schroyens uit Hoboken maar al te graag mee op inspringen met hun nieuwe bouwbedrijf Kooti.

“Iemand uit onze familie woonde al enkele jaren in een zelfgebouwde tiny house”, blikt Kevin terug. “Op een dag ging ik langs om een lek in het dak te herstellen en op weg naar huis ben ik beginnen nadenken. Ik was ervan overtuigd dat ik dat ook kon, zo’n tiny house bouwen, en mogelijk zelfs beter. Esther en ik wilden al langer een nieuw project aangaan, maar door ons bouwbedrijf Under Konstruction hadden we geen tijd om iets nieuws op te starten.”

En toen startte de coronapandemie en kregen Kevin en Esther opeens wél vrije tijd. Ze besloten hun ideeën verder uit te werken en legden daarbij hun focus op mensen die bewuster in het leven wilden staan. Kooti werd geboren: een welkome afwisseling, vond Esther.

“Wij willen ons met Kooti vooral onderscheiden in kwaliteit en persoonlijkheid. Vaak zijn tiny houses minder kwalitatief om te besparen in ruimte en kosten, maar voor ons is dat juist een belangrijk criterium. We willen een totaalservice aanbieden die volledig is afgestemd op maat van de klant. Alles tot in de details afgewerkt, van de constructie tot het interieur. Ik ben zelf met een opleiding interieurarchitect gestart zodat we dat volledige proces vanuit Kooti kunnen aanbieden.”

Eerste klant

Kevin en Esther startten Kooti op in januari en begonnen in mei met bouwen voor hun allereerste klant; een plukboerderij in Schelle. Een primeur in Antwerpen, waar het tot nu toe niet mogelijk was om in een tiny house op een weiland te wonen. Schelle maakt een uitzondering omdat de bewoner ook op de plukboerderij werkt, maar volgens Esther is er nog veel werk aan de wetgeving rond tiny houses in België. Eind deze maand moet het eerste project af zijn.

Omdat de agenda voor hun bouwbedrijf Under Konstruction nog tot februari volledig gevuld is, gebeurt al het werk voor Kooti voor, tussen en na de werkuren. “Maar vanaf februari willen we ons vooral nog op Kooti focussen”, besluit Kevin. “We genieten van dat persoonlijke contact met de klant. In de bouwwereld gaat kwaliteit soms verloren wanneer je sneller en goedkoper moet werken dan de concurrentie. Bij Kooti gaan we dat anders doen: klanten kunnen bij ons terecht voor een tiny house volledig afgewerkt op basis van hun persoonlijke smaak, zonder daarvoor af te doen aan de kwaliteit.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.