Nieuws Antwerpen Starter van de week: La femme renée

Starter van de week: La femme renée

Starter van de week: La femme renée

De verzorgingsproducten die we op onze huid smeren, zijn vaak niet onschuldig. Dat zegt Renée Van Laer, de oprichtster van La femme renée. Veel cosmeticaproducten zijn hormoonverstoorders die leiden tot tal van huidaandoeningen. La femme renée lanceert daarom een webshop waar verzorgingsproducten zonder hormoonverstoorders te koop zijn.

Hormonale gezondheid is tegenwoordig een hot topic. Vrouwen beginnen zich vragen te stellen bij de gevolgen van jarenlang anticonceptie slikken, maar ook bij tal van hormonale klachten zoals PMS, pijnlijke maandstonden en huidaandoeningen die tot voor kort als onoverkomelijke vrouwenzaken werden aanzien. Conventionele artsen hebben vaak nog geen antwoord op die vragen.

Enkele jaren geleden werd Renée Van Laer geconfronteerd werd met zware cystische acne. Omdat dokters haar enkel zware medicatie als oplossing voorschreven, ging ze zelf op onderzoek. “Ik ontdekte een wereld vol hormoonverstoorders”, zegt Renée. “Dat vrouwen prikkelbaarder zijn voordat hun maandstonden beginnen en puistjes vaak opduiken in periodes van stress is een algemeen aanvaard gegeven. Het moet echter niet zo zijn.”

De jonge vrouw kreeg in het oog dat tal van huidaandoeningen, zoals acne, psoriasis, eczeem en rosacea ook toegeschreven kunnen worden aan de hormonale gezondheid. Ondertussen leerde Renée leven met de hormonale schommelingen in haar lichaam, maar door haar kennis van de cosmeticawereld kan dat nu wel met een stralende huid.

Via @lafemmerenée wil ze haar kennis delen op Instagram met andere vrouwen en ook hen de tools in handen geven die haar een beter gevoel geven. Op 16 december lanceerde Renée ook haar eigen webshop, waar huidverzorging op te vinden is die vrij is van hormoonverstoorders en de filosofie van La femme renée volgt.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.