Nieuws Antwerpen Starter van de week: LAB opent als state-of-the-art sport performance centrum

Starter van de week: LAB opent als state-of-the-art sport performance centrum

© Dieter Vander Velpen Architects.

Starter van de week: LAB opent als state-of-the-art sport performance centrum

Personal trainer en ondernemer Julien Prudhomme heeft de handen in elkaar geslagen met sport performance coach Thijs Hertsens. Samen hebben zij LAB geopend, een gloednieuw multidisciplinair en state-of-the-art sport performance centrum waar een team van sportcoaches en specialisten mensen begeleiden op weg naar een actieve en gezonde levensstijl.

Op het nieuw Zuid in Antwerpen verzamelden Julien Prudhomme en Thijs Hertsens een team van experts en coaches uit verschillende disciplines. Van kinesitherapie, osteopathie en chiropraxie over voedingsadviseurs, personal trainers, (sport)psychologen en mental coaches.

“Het samenwerken van specialisten is lang voorbehouden geweest voor professionele sporters, maar met LAB brengen we daar verandering in”, vertelt het duo. “Onze specialisten werken nauw samen om mensen individueel of in groep op maat te begeleiden. Dat kan bijvoorbeeld bij de herstelling van een operatie, de eerste stappen als sporter of voor mensen die blessurevrij willen blijven. Van start-2-run tot de Iron Man. Wat het doel ook is, we willen iedereen begeleiden: van de correcte loop – en fietshouding, een uitgebalanceerd trainingsschema tot de juiste voeding.”

Uniek systeem in heel Europa

LAB is een state-of-the-art multidisciplinair sport performance centrum. Het beschikt over moderne (training)toestellen en behandelingskamers. Klanten kunnen er ook individueel komen trainen en gebruik maken van de faciliteiten. Maar de blikvanger is het biomechanisch screeningssysteem, uniek in heel Europa.

“Zeven motion tracking camera’s en twee 3D force plates gieten iemands bewegingen in een objectieve, vergelijkbare, unieke vingerafdruk. Hieruit komen sterktes en zwaktes van een sporter naar boven. Zo kan de coach of kinesitherapeut een geïndividualiseerd trainingsplan opstellen die ervoor zorgt dat de kans op blessure zo laag en de prestatie zo hoog mogelijk is. Meten is weten krijgt zo een nieuwe dimensie”, besluiten de heren.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.