Nieuws Antwerpen Starter van de week: L’ARIN bestrijdt vettig en warrig haar

Starter van de week: L’ARIN bestrijdt vettig en warrig haar

Starter van de week: L’ARIN bestrijdt vettig en warrig haar

ANTWERPEN – Onderneemster Rinata Sizova was voortdurend vettig en warrig haar beu. Samen met haar moeder ging ze op zoek naar een effectief en ecologisch alternatief voor traditionele haarverzorgingsmiddelen, die vaak chemische resten nalaten op de hoofdhuid. Met L’ARIN lanceren ze een reeks haarproducten met uitsluitend ingrediënten die je in de tuin kan vinden. Rinata legt uit: “Organic, sustainable en zero waste is voor mij meer dan een voorbijgaande trend. Het is een levensstijl die ik doortrek in mijn dagdagelijkse routines.”

Start-up L’ARIN onderscheidt zichzelf met een productieproces dat volledig onschuldig is voor mens, dier en natuur. Terwijl veel merken al een eerste stap zetten naar plantaardige en veganistische producten, gaat L’ARIN nog een stapje verder. Zo bevatten de haarproducten uitsluitend ingrediënten die je in jouw tuin kan vinden en elimineert L’ARIN ook kleurstoffen, parfum, siliconen, sulfaten en parabenen.

Bovendien is de verpakking van de shampoo van ecologische materiaal en zodra de benodigde fondsen verzameld zijn, schakelt de onderneming over op tubes die 100% van suikerriet gemaakt zijn. “Ook hebben wij een betrouwbare partner gevonden die onze recepturen strikt naleeft. In hun laboratorium worden onze wondermiddelen met veel plezier gebrouwen zonder de natuur uit te buiten”, klinkt het bij L’ARIN.

Met een reward-based crowdfundingcampagne op Ulele proberen Rinata en haar moeder nu 4.900 euro te verzamelen om hun productie groter te schalen. Voorlopig staan er vijf producten op het repertoire van L’ARIN: twee shampoos, een conditioner, een haarmasker en een serum.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.