Nieuws Antwerpen Starter van de week: Lisa Haesevoets opent Nordica 31

Starter van de week: Lisa Haesevoets opent Nordica 31

Starter van de week: Lisa Haesevoets opent Nordica 31

ANTWERPEN/AARTSELAAR – Op de hoek van de Belegstraat en de Jozef Liesstraat, vlakbij de Brederodestraat in Antwerpen, bevindt zich Nordica 31. Lisa Haesevoets uit Aartselaar kreeg het idee toen ze twee jaar geleden ging rondtrekken, waarvan 1,5 maand in het noorden.

“Goed eten en goed drinken vind ik belangrijk, dus ik ging ernaar op zoek in de steden waar ik passeerde”, vertelt Lisa Haesevoets. “Aangezien de Scandinavische keuken me enorm aansprak, maar zoiets in België nog niet direct te vinden was, kwam ik op het idee van een eigen zaak. Met Nordica 31 haal ik lokale Scandinavische smaken naar hier, die hier nog niet echt te vinden zijn.”

Het pand aan een pleintje heeft de laatste 10 tot 15 jaar leeg gestaan, maar voor Lisa is het ideaal. Het ondernemersleven zit haar trouwens in het bloed. “Ik ben opgegroeid in de horeca, want mijn ouders hebben jarenlang in Aartselaar De Cocotte uitgebaat, en zijn nu bezig met Sushi Wereld. Anderhalve maand in de middernachtzon met weinig slaap heeft ervoor gezorgd dat ik mij met hun hulp ook in dit avontuur wou smijten.”

Specifiek omschrijft Lisa Nordica 31 als een foodbar, microbakkerij, en koffiebar. “We serveren onder meer typische Deense gerechten. Eigenlijk is onze slogan ‘nordic streetfood met een twist’. Mensen ontdekken bij ons smaken die ze hier nog niet kennen.”

De zaak werd opgericht door Lisa, maar ze wordt ondersteund door een heel Nordica-team. “We zijn 7 op 7 open. In de week van 8 tot 18 uur, in het weekend van 9 tot 17 uur. Alles wordt ook zelf gemaakt, omdat we zo ambachtelijk mogelijk willen werken.”

Bij Nordica 31 is ook take-out mogelijk. “En het is de bedoeling om in de toekomst ook een aanbod voor bedrijven uit te werken”, besluit Lisa Haesevoets.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.