Nieuws Antwerpen Stories Starter van de week: mama en baby komen samen tot rust bij Babelly
Antwerpen

Starter van de week: mama en baby komen samen tot rust bij Babelly

Sinds juli kunnen mama’s en hun baby terecht bij Babelly in Antwerpen om te genieten van een unieke ervaring. Onder de begeleiding van Lotte Donckers en Yenthe Van Assel komen ze door middel van hydrotherapie en babymassage even volledig tot rust weg van de wereld en haar vele prikkels.

Lotte Donckers (22) en Yenthe Van Assel (23) hebben allebei een passie voor kinderen. Tot voor kort werkten ze allebei nog als juf in de lagere school, maar ze verloren hun hart aan de allerjongsten en wilden mee deel uitmaken van de magie die een zwangerschap en geboorte met zich meebrengt. Om dat mogelijk te maken openden ze de eerste week van juli hun babyspa: Babelly.

“We hadden het hele concept eigenlijk vorig jaar al uitgedacht, voor corona”, blikt Lotte terug. “Yenthe en ik wouden heel graag werken met baby’tjes en zijn beginnen brainstormen. Na enkele ideeën overwogen te hebben, zoals bijvoorbeeld een fruitpapbar, kwamen we uiteindelijk in contact met een vrouw uit Nederland die hydrotherapie uitvoerde op baby’s. We hebben toen wat research gedaan en merkten op dat er hier in Antwerpen nog maar één zaak was die dat aanbood. Toch is er duidelijk vraag naar, want de babyspa is op dit moment echt een opkomend fenomeen.”

“We wilden echt een open ruimte creëren die veel rust uitstraalt.”

En dus volgden Lotte en Yenthe een opleiding Babymassage in Antwerpen. Maar door de pandemie moesten ze plots alles on hold zetten, waardoor ze pas in maart 2021 echt aan de slag konden. Drie maanden later was alles in orde en konden ze de deuren openen in de Brederodestraat in het zuiden van Antwerpen. Een locatie waar ze bewust voor hebben gekozen.

De ideale locatie

“Ik was heel kieskeurig over onze locatie”, geeft Lotte toe. “Ik wilde absoluut in het bruisende gedeelte van Antwerpen zitten, met eet- en drinkgelegenheden op wandelafstand. Ook parkeergelegenheid was voor mij een belangrijke: hier om de hoek is een ruime parking. Maar bovenal moest het pand ruim genoeg zijn. We wilden echt een open ruimte creëren die veel rust uitstraalt. We hebben hier alles van de checklist kunnen afstrepen.”

Dat de babyspa een oase van rust is, merk je al bij het binnenkomen. Mama’s krijgen in de lounge een drankje aangeboden en krijgen de tijd om even tot rust te komen en de baby voor te bereiden op de spa, want hydrotherapie is voor zo’n kleine baby een heuse work-out. Vijftien tot dertig minuten vertoeven ze in het badje met begeleiding van Lotte, waar ze volledig autonoom en zelfstandig  in bewegen. Dit helpt de longinhoud te vergoten, de spiermassa te versterken en het zelfvertrouwen van de baby een boost te geven.

Na de hydrotherapie worden ze warm ingewikkeld in een badcape en krijgt de mama de keuze om deel te nemen aan de babymassage. Yenthe leert de moeder massagetechnieken aan die de band tussen moeder en baby versterken en die zelfs kunnen helpen om krampjes en reflux te verlichten.

Babelly als merk

Het duo kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “We zouden ooit echt een merk willen opstarten rond Babelly, met bijvoorbeeld een eigen kleding- of verzorgingslijn. Maar daar hebben we eerst budget voor nodig. Voorlopig begeleiden we twee klanten per dag, maar we geloven dat dit concept echt gaat aanslaan en hopen dat veel mama’s binnenkort hun weg vinden naar het rustgevende Babelly”, besluit Lotte.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.