Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Minimal bindt de strijd aan met verpakkingen

Starter van de Week: Minimal bindt de strijd aan met verpakkingen

Starter van de Week: Minimal bindt de strijd aan met verpakkingen

BERCHEM – Low waste winkel Minimal heeft feestelijk de deuren open gezwierd. Je zal er dagelijkse gebruikswaren zoals verzorgingsproducten en huishoudartikelen kunnen kopen. “Allemaal verpakkingsarm, herbruikbaar of navulbaar”, voegt oprichtster Laura Peeters toe.

De winkel opent in de Statiestraat 115 te Berchem en wil de eerste low waste winkel in Antwerpen worden met non-food producten. “Van herbruikbare watjes, tandenborstels en rietjes tot navulbare shampoo. Alle producten zijn zorgvuldig uitgekozen met oog voor duurzaamheid”, vertelt oprichtster Laura.

“Met mijn low waste winkel wil ik mensen aansporen om de afvalberg te verkleinen door milieuvriendelijke producten te gebruiken. In de winkel vind je geen voeding, wel dagelijkse gebruikswaren zoals verzorgingsproducten en huishoudartikelen.”

Warme buurtwinkel

Minimal wil niet enkel een verkooppunt zijn, maar een warme winkel waar buurtbewoners en bezoekers zich thuis voelen. “Er is een ruimte voorzien waar je rustig iets kan drinken of een boek kan lezen rond circulaire economie”, vertelt Laura.

“Pop-up gewijs is er ook ruimte voor nieuwe, duurzame initiatieven die geregeld wisselen. Zo is er ook een samenwerking met Project Dubbel die haar concept met circulaire kledij (unisex) lanceert. Er zullen ook workshops doorgaan om mensen op weg te helpen naar een groenere levensstijl.”

De winkel zal steeds van woensdag tot zaterdag vanaf 11u tot 18u30 geopend zijn en zondag van 12u tot 17u.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.