Nieuws Antwerpen Starter van de week: Moon Games breit duurzame sweaters

Starter van de week: Moon Games breit duurzame sweaters

Starter van de week: Moon Games breit duurzame sweaters

ANTWERPEN – Moon Games is een nieuw fashion- en lifestylelabel dat recent haar eerste collectie seizoensloze en duurzaam gebreide sweaters lanceerde. De knitwear wordt 100% ontworpen en gemaakt in een familiebedrijf in België. “Ik probeer mijn levensvisie op inspirerende wijze te delen via mij knitwear”, zegt Anse Van Gestel, oprichter van Moon Games.

Naaien en breien lijken vandaag weer populairder dan ooit. Zeker nu we de afgelopen weken en maanden vooral binnen moesten blijven, sloegen veel mensen opnieuw aan het naaien en breien van mondmaskers en andere kledingstukken. Anse Van Gestel richtte begin dit jaar met Moon Games haar eigen fashion- en lifestylelabel op, met focus op seizoensloze en duurzaam gebreide sweaters en knitwear.

Duurzaam

“Met mijn ervaring in de modewereld en op een groot keerpunt in mijn leven was het mijn wens een label op te richten dat mijn passies voor knitwear, kwaliteit en customization combineert. Bij het oprichten van een nieuw modemerk anno 2020 heb ik geen moment getwijfeld om van bij de start zo duurzaam mogelijk te gaan ontwikkelen. Het vinden van het juiste garen heeft dan ook liefst een jaar geduurd”, vertelt Anse.

Anse was in het verleden stijlcoördinatrice bij modemerk Scapa. Nu runt ze dus alleen, samen met enkele freelancers achter de schermen, haar eigen fashion- en lifestylelabel. “Ik probeer mijn levensvisie op inspirerende wijze te delen via mijn knitwear, zo start elk ontwerp met een getekend artwork dat vervolgens met de intarsia techniek wordt ingebreid. De modellen zijn geïnspireerd op vesten of sweaters die ik sinds jaar en dag in mijn kleerkast heb hangen en regelmatig draag.”

Voor vrouwen

Anse haar overtuiging ligt in het lokaal en duurzaam ondernemen en produceren van haar knitwear, waarvan er voorlopig enkel een collectie voor vrouwen bestaat. “Het zou mooi zijn om de knitwearcollectie verder uit te breiden naar heren en kinderen. Het is een bewuste keuze om in de toekomst vast te houden aan de ontwikkeling en productie van knitwear en voor andere productgroepen wens ik samenwerkingen aan te gaan met merken die sterk zijn in hun eigen kernproduct en eenzelfde toekomstvisie delen. Zo vermijden we dat ieder merk eindeloze collecties en productgroepen blijft produceren”, besluit de oprichtster van Moon Games.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.