Nieuws Antwerpen Starter van de Week: N-UE is ecologisch juwelenmerk

Starter van de Week: N-UE is ecologisch juwelenmerk

Starter van de Week: N-UE is ecologisch juwelenmerk

ANTWERPEN – Ontwerpster Priyanka Mehta heeft het ecologische juwelenmerk N-UE opgericht. “Ik wil verfijnde juwelen creëren die toegankelijk zijn voor iedereen.” Daarbij verliest ze onze planeet niet uit het oog.

Priyanka Mehta, een 32-jarige mama van drie, heeft reeds tien jaar ervaring in de juwelenindustrie. Toen ze in 2017 een Jewelry Show bijwoonde in Hong Kong ontdekte ze de lab gecreëerde diamanten.

Priyanka Mehta: “Reeds decennialang ontgint men goud en diamanten uit de natuur. Daarbij wordt vaak vergeten dat dit zeer belastend is voor onze planeet. De aarde doet er namelijk miljoenen jaren over om een diamant te creëren. Om die uiteindelijk te vinden, moet er gemiddeld 2,5 ton aarde verwijderd worden. Het zoeken van goud brengt eveneens vele nadelen met zich mee. Samenlevingen worden ontheemd, het zet aan tot oorlog en het vervuilt onze planeet.”

Lab-diamanten

Recentelijk perfectioneerden enkele wetenschappers een methode om diamanten identiek, zowel chemisch als fysiek, te kunnen simuleren. Deze lab-diamanten worden in dezelfde fabrieken en op dezelfde manier geslepen en gepolijst als een natuurlijke diamant waardoor het eindresultaat magnifiek is.

“Al het gebruikte goud van deze lab-diamanten komt van gerecycleerde juwelen. Op die manier blijft onze aarde gespaard van de nadelen die het creëren van een juweel met zich meebrengt. Hierdoor is iedere vrouw, die een sieraad van N-UE draagt, er zeker van dat ze in het bezit is van een milieuvriendelijk, duurzaam en ethisch verantwoord juweel.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.