Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Nikolaj Kovdal opent Fiskeskur

Starter van de Week: Nikolaj Kovdal opent Fiskeskur

Starter van de Week: Nikolaj Kovdal opent Fiskeskur

ANTWERPEN – Nikolaj Kovdal, medeoprichter van Fiskebar, Østerbar, Gå Nord en Bar Noord, heeft samen met Sen Kulanthaivelu op de Kattendijkdok-Oostkaai de deuren van Fiskeskur geopend. In het oude douanegebouw kan je nu het eerste visrestaurant op ’t Eilandje vinden. De naam Fiskeskur is Deens voor vissershutje, en refereert naar inspiratie achter het concept.

’t Eilandje staat al jaren bekend om diens maritieme identiteit, van het Museum aan de Stroom tot het Red Star Line museum. Nu is er met Fiskeskur eindelijk ook een visrestaurant in de dokken en oude haven van Antwerpen.

Aan het historische douanegebouw hebben Kovdal en Kulanthaivelu nu een verwarmde tent geplaatst. “Het moet vooral niet te veel spelregels hebben. Net zoals de locatie houden we alles graag ruw en rock & roll,” legt Nkolaj Kovdal uit. “Er zal plaats zijn voor 200 mensen, dus het idee is dat je niet kunt reserveren, maar prima op een zaterdagmiddag kan aanschuiven voor een kleine hap of een uitgebreid avondmaal.”

Open keuken

Het kroonjuweel van het concept is de open keuken. Kookconcepten als een open vuur en een rocket stove, die zowel als broodoven als verwarming voor de zitplaatsen zal dienen, laten zich inspireren door de historie van koken om zo de keuken van de toekomst te introduceren.

Het menu van Fiskeskur zal iedere dag tot week zich laten inspireren door de dagvangst en lokale oogst van biologische vis- en groenteboeren. De komende maanden zal het menu uitgebreid worden met experimenten in fermentatie en pekel-technieken om zo weinig mogelijk restafval te creëren.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.