Nieuws Antwerpen Starter van de week: Nui Poké brengt foodhype naar Kapellen

Starter van de week: Nui Poké brengt foodhype naar Kapellen

Starter van de week: Nui Poké brengt foodhype naar Kapellen

KAPELLEN – Niet meteen het verwachte moment, maar in Kapellen heeft een nieuwe horecazaak officieel de deuren geopend. Nui Poké is een foodbar waar klanten in een frisse, Scandinavisch ogende setting zullen kunnen genieten van een smaakvolle, trendy pokébowl. Omdat zelfs de coronamaatregelen het enthousiasme van zaakvoerder Kenneth Jonckers niet konden temperen, start hij al met takeaway.

Een pokébowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï, geserveerd in een kommetje. Hoewel er ook vegetarische versies en varianten met vlees bestaan, is het gerechtje veelal opgebouwd uit rijst, groenten en vis. Een assortiment speciale sausjes zorgt voor de typische pokésmaak.

Nui poké wil deze trend doortrekken en biedt een ruime keuze aan zelf samen te stellen bowls met populaire en bijzondere ingrediënten, alsook een selectie homemade favorites die de meeste populaire productcombinaties bevatten. Op de drankkaart zijn naast klassiekers diverse bijzondere en gezonde frisdranken en biertjes te vinden.

Van online marketeer naar pokémaker

“De naam Nui poké verwijst naar de betekenis van Nui in het Hawaïaans, zijnde ‘groots, veel of een veelvoud van’. ‘Aloha Nui loa’ betekent dan ook heel veel liefde. En die liefde voor kwaliteit, smaak en versheid is wat we bij Nui poké aan onze gasten willen bieden”, zegt Kenneth Jonckers, zaakvoerder van Nui Poké. De Kapellenaar zag als online marketeer, foodie en ondernemer pur sang al snel de opportuniteiten voor een pokézaak in Kapellen.

“Ik merkte dat in de meeste Vlaamse gemeentes het aanbod van takeawayconcepten of plekken waar je terechtkan voor een snelle hap beperkt blijft tot de klassieke en veelal ongezonde fastfoodgerechten. Met Nui Poké wil ik Kapellen laten kennismaken met dit trendy gerecht met een goede voedingswaarde, een verfijnde smaak en een aantrekkelijke presentatie. Ik geloof alvast dat mijn dorpsgenoten ook snel overtuigd zullen zijn van het pokéconcept en durf al dromen van een mogelijke uitbreiding naar andere gemeentes”, besluit de zaakvoerder.

Bij Nui Poké kan je nu al terecht voor afhaal op zaterdag en zondag. Zodra de coronamaatregelen versoepelen, ontvangt de zaak haar gasten van dinsdag tot en met zondag ook voor een etentje ter plekke.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.