Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Oboelo in voetbalstadion

Starter van de Week: Oboelo in voetbalstadion

Starter van de Week: Oboelo in voetbalstadion

LIER – Wie als ondernemer of thuiswerker op zoek is naar een gedeelde werkplek, kan sinds 1 februari terecht in het voetbalstadion van Lierse Kempenzonen. Anneleen Goedemé heeft er de coworking place Oboelo ondergebracht.

Anneleen Goedemé

Anneleen Goedemé liep al een jaar rond met het idee om een coworking place op te richten. “Mijn man leerde me het concept kennen. Hij werkt twee dagen in de week van thuis uit, maar die dagen mist hij zijn collega’s om af en toe eens zijn gedachten mee te wisselen”, vertelt Anneleen Goedemé. Ze trok op onderzoek, en stelde vast dat er in Lier amper een aanbod was.

De naam Oboelo komt van het Franse au boulot, wat zoveel wil zeggen als aan het werk. Dat deed Anneleen de voorbije twee maanden ook zelf. “Ik ging het pand opkuisen, opnieuw schilderen en inrichten. Daarnaast zorgde ik nog dat zaken zoals wifi, smartslot, reclamebord, kopieermachine, reclame op sociale media, en dergelijke in orde en geregeld waren tegen de kijkdag op 1 februari.”

Proefdag op stakingsdag

Waar vroeger de VIP-ruimte, directie en secretariaat van voetbalclub Lierse was, heeft zaakvoerder Anneleen Goedemé een kantoorruimte ingericht. “In plaats van een kantoor te huren, huur je bij Oboelo een bureau voor 1 of meerdere dagen in de week. Bovendien kan je komen vergaderen in een van de 3 vergaderruimtes, ongeacht of je coworker bent of niet. De ruime parking aan het stadion en de goede bereikbaarheid zijn extra troeven.”

Naast snelle wifi en ergonomisch kantoormeubilair biedt Oboelo ook gratis fruit én een pingpongzaaltje aan. “Door mijn opleiding als kinesist hecht ik erg veel belang aan een goede zithouding en een gezonde sportieve pauze van tijd tot tijd”, verklaart Anneleen Goedemé.

Een week na de opening komen de boekingen geleidelijk binnen. Omwille van de treinstaking op woensdag 13 februari is er een gratis proefdag bij Oboelo. Reserveren doe je via proefdag@oboelo.be.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.