Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Omnia Vastgoed zet in op alternatief concept

Starter van de Week: Omnia Vastgoed zet in op alternatief concept

Starter van de Week: Omnia Vastgoed zet in op alternatief concept

MORTSEL – In 2015 studeerde Marvin Trentels af in de Bacherlor opleiding Vastgoed aan de AP Hogeschool, waarna hij zijn BIV erkende stage heeft afgerond. 1,5 jaar geleden zag Omnia Vastgoed het levenslicht. “Omdat we met verschillende regioverantwoordelijken werken, hebben we ervoor gekozen om ons in Mortsel te vestigen, aangezien dit heel centraal gelegen is in Antwerpen.” 

Bij Omnia Vastgoed werken er vier aankoopbegeleiders of vastgoedexperts met allemaal een voorgeschiedenis als klassiek vastgoedmakelaar bij groot gekende vastgoedkantoren. Marvin Trentels: “Iedere regioverantwoordelijke weet perfect naar welk type vastgoed er vraag is in zijn regio en gaat op basis hiervan zijn aanbod afstemmen. Hiervoor doen we heel wat marktonderzoek. Zo blijven we niet achter met een overaanbod.”

Win-Win

Ze brengen het vastgoed ook tot bij de mensen thuis via een exclusieve presentatie die bestaat uit drie onderdelen. “Presentatie met professionele fotografie, digitale grondplannen en een virtuele rondleiding waardoor de kandidaten van thuis uit de gehele woning reeds kunnen bekijken. Op deze manier weten kandidaten eigenlijk voor het bezoek ter plaatse al reeds welke aspecten van de woning belangrijk zijn en komen ze kijken ter bevestiging van datgene ze gezien hebben.”

Door die presentatie hebben de mensen bij het bezoek ter plaatse alles al gezien van het huis. “Zo weten we dat een bezoek altijd een goed bezoek is, daar waar de mensen niet komen om te verkennen maar komen ter bevestiging. Dit is voor iedere partij een win-win situatie.”

Het idee komt overwaaien uit Nederland en Amerika. “Daar werken ze reeds met zowel een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar. Bij Omnia Vastgoed groeperen we beide in één vastgoedexpert, die de taak van deze twee op zich neemt.”

Huizenjagers

De winst in het televisieprogramma van Huizenjagers (VIER) dit voorjaar geeft Omnia Vastgoed vleugels. “We kwamen hieruit als beste uit als Huizenjager van de regio Antwerpen in het vierde seizoen”, blikt Marvin Trentels terug. “Het concept van het programma sluit in grote lijnen aan bij onze werkwijze. Daar waar we opzoek gaan naar woningen op maat van kandidaten. Het enige verschil is dat we dat in ons kantoor doen voor een bepaalde groep zoekende kopers in plaats van één specifieke kandidaat.”

Inmiddels is Omnia Vastgoed uitgegroeid tot een kantoor met zes medewerkers.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.