Foto Outside the Corral

Antwerpse amazone laat reizigers draven van IJsland tot Namibië

ANTWERPEN - Na twee lange coronajaren pakken mensen weer massaal de koffers. Steeds vaker kiezen reizigers voor slow travel als alternatief voor gehaaste city trips of propvolle skireizen. Jonge onderneemster Laure-Anne Rigaux (28) sprong mee op de kar en organiseert ruiterreizen met haar reisbureau Outside the Corral. "Verrassend genoeg gaf de pandemie me net het laatste duwtje voor deze sprong."

De overstap richting het ondernemerschap was voor Laure-Anne niet voor de hand liggend. Met een achtergrond in de politieke wetenschappen werkte ze tot voor kort als parlementair medewerker in de Kamer en het Vlaams Parlement. Het zaadje voor Outside the Corral werd geplant door haar twee grote passies: reizen en paardrijden.

"Ik zag mezelf nooit als ondernemer. Het idee om mijn schouders te kunnen zetten onder een concept waar ik zo sterk in geloof gaf me het vertrouwen om er 200% voor te gaan. Met Outside the Corral ga ik helemaal buiten mijn eigen comfortzone, met vallen en opstaan. Maar dat is wanneer je groeit als persoon. Net dat maakt het zo leuk en uitdagend!"

 

Laure-Anne Rigaux. Foto Outside the Corral

Outside the Corral is een gloednieuw reisbureau met de focus op ruiterreizen op maat. “Van het noorderlicht tegemoet rijden op de rug van een IJslands paard tot galopperen door de onmetelijke woestijn in Namibië.” En niet onbelangrijk: ook voor mensen zonder ervaring is er een aanbod. “We willen een wauw-gevoel teweegbrengen bij onze reizigers”, glundert Laure-Anne.

Slow travel

“De pandemie heeft ons bewuster doen nadenken over de manier waarop we onze kostbare tijd en geld willen investeren. Onze nood aan reizen is gebleven, maar het heeft ons tegelijk duidelijk gemaakt dat het allemaal wat rustiger mag. Slow travel is een concept waar beleving, kwaliteit, genieten, connectie en duurzaamheid centraal staan. Het staat haaks op massatoerisme en de ratrace om alle toeristische hotspots af te vinken.”

“Onze ruiterreizen sluiten naadloos bij het concept van slow travel aan. Het zijn authentieke en betekenisvolle belevingen, met bovendien een zeer duurzaam karakter. Onze lokale partners zijn steeds kleinschalige, unieke adresjes en doen niets liever dan hun gasten onder te dompelen in hun manier van leven en verhalen met hen te delen.”

Ambassadeur

De trend richting slow travel was slechts een van de redenen waarom Outside the Corral het levenslicht zag. “Uit eigen ervaringen weet ik als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om betrouwbare paardrijlocaties in het buitenland te vinden die hun paarden met zorg behandelen en geen ordinaire tourist traps zijn.”

“Outside the Corral brengt mensen naar de meest bijzondere paard-vriendelijke bestemmingen, waar je met een gerust hart heen kan trekken. Ik wil een echte ambassadeur zijn van dit concept en ruiterreizen op de kaart zetten in Vlaanderen.”

outsidethecorral.com