Nieuws Antwerpen Starter van de week: P&J Grafreiniging houdt gedenksteen schoon

Starter van de week: P&J Grafreiniging houdt gedenksteen schoon

Starter van de week: P&J Grafreiniging houdt gedenksteen schoon

KAPELLEN – Vroeg of laat is het wellicht tijd om de gedenksteen of het grafmonument van uw dierbare schoon te maken. P&J Grafreiniging wil die taak op een professionele en waardige manier op zich nemen. “Het onderhoud van een gedenksteen is niet altijd evident omdat het meestal ook een emotionele gebeurtenis betreft”, legt zaakvoerder Jeff Robert uit. “P&J Grafreiniging onderhoudt en reinigt elke gedenksteen met zorg en respect, zowel voor de overledenen, als voor de materialen en omgeving.”

Jeff Robert startte P&J Grafreiniging op met zijn vrouw Pat. Toen het koppel de grafsteen van Pats moeder schoonmaakte, bracht de rustgevende voldoening van de taak hen op een idee. Bij P&J Grafreiniging zullen het dan ook steeds Pat en Jeff zelf zijn die de werken uitvoeren. “Wij hopen om de nabestaanden, die de laatste rustplaats van hun dierbare bezoeken, de zorg van de gedenksteen uit handen te nemen zodat het bezoek geen werkbezoek wordt, maar een sereen bezoek om herinneringen op te halen uit het verleden”, vertelt Jeff.

De reinigingsbeurten van P&J Grafreinigingen gebeuren steeds op een respectvolle manier en met ecologische producten. “Het afbraakproces duurt enkele weken en moet soms herhaald worden, maar het resultaat is verbluffend en veilig voor fauna en flora”, voegt Jeff toe. “Particulieren zullen dit meestal aanpakken met bleekwater en andere chemische reinigingsmiddelen en in het ergste geval zelfs met een stalen borstel, waardoor de steen nog poreuzer wordt. Beschadigingen zullen dan optreden waardoor water in de steen sijpelt. Gecombineerd met vriestemperaturen kan dat scheuren veroorzaken die bijna niet te herstellen zijn.”

Pat en Jeff opereren vanuit Kapellen en bedienen vooral het noorden van Antwerpen. Voor begraafplaatsen binnen de 10km van Kapellen neemt het duo de fiets, wat hun ecologische voetafdruk nog verkleint. P&J Grafreiniging richt ziet niet enkel naar particulieren, maar ook naar lokale overheden. “Die moeten soms ook instaan voor grafmonumenten en grafzerken. Voor hen maken we offertes op maat”, besluit Jeff.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.