Nieuws Antwerpen Starter van de week: Poly-Fabrix doet kunststof een leven lang meegaan

Starter van de week: Poly-Fabrix doet kunststof een leven lang meegaan

Starter van de week: Poly-Fabrix doet kunststof een leven lang meegaan

BRASSCHAAT – Met jaren ervaring als bouwkundige onder de riem, vond Tonny Van Loon het hoog tijd om opnieuw met z’n handen aan de slag te gaan. Nu doet hij met Poly-Fabrix kunstofverwerking allerhande: van het herstellen van boten tot restaureren van zwembaden, oplappen van afdekzeilen of zelfs cockpitcovers van historische vliegtuigen.

Toen Tonny door een vriend gevraagd werd om zijn boot te herstellen, ging er bij de ondernemer een bal aan het rollen.

“De bedoeling van Poly-Fabrix is om onder de brede vlag van kunststofverwerking een zo breed mogelijke waaier aan te bieden. Maar, enerzijds door de vraag, anderzijds door de expertise door de jaren heen, is het werken met en verwerken van polyester toch de hoofdmoot. Dit gaat van het herstellen van gelcoat tot het herstellen van beschadigingen van boten in het atelier of ter plaatse. Daarnaast worden ook herstellingen uitgevoerd van bijvoorbeeld afdekkappen van hoogtewerkers of vormstukken gemaakt voor de industrie. Inmiddels produceer ik ook zwemplatformen die achteraan de boot kunnen gemonteerd worden”, vertelt Tonny.

Poly-Fabrix wil aan particulieren en bedrijven duidelijk maken dat herstellingen de ecologische voetafdruk van kunststofproducten aanzienlijk kan verkleinen. “Vaak kunnen oude voorwerpen (kajaks, bootjes, …) nog decennia meegaan, mits de juiste herstelling of behandeling”, verduidelijkt Tonny. “Ook tijdens de verwerking tracht ik steeds milieu in het achterhoofd te houden, want polyester is niet ’t meest ecologische, maar dankzij de lange levensduur is het wel één van de duurzaamste producten die we kennen.”

Ook een zwembad in kunststof kan volgens Tonny perfect gerestaureerd worden. “Zo kan je bijvoorbeeld ingevreten oxidatie wegkrijgen en zwembaden diep reinigen. Op termijn zou ik zwembaden willen renoveren door een opblaasbare tent te zetten, te zandstralen en te coaten met perslucht. Met die insteek zou zo’n karwei binnen de week gepiept zijn.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.