Nieuws Antwerpen Starter van de week: Présense toont een woning op zijn best

Starter van de week: Présense toont een woning op zijn best

Starter van de week: Présense toont een woning op zijn best

ANTWERPEN – Begin 2018 startte Valérie Vanquaillie met Présense, een zaak waarmee ze haar activiteiten als vastgoedstyliste en -fotografe aan de man brengt. Met haar inspanningen om een woning zo aantrekkelijk mogelijk in te richten en te fotograferen, zwengelt ze de verkoop aan. “Ondertussen ben ik ook al in Spanje actief, waar ik me nog verder op wil gaan toespitsen.”

Valérie Vanquaillie werkte lang in de verzekeringssector. Toen ze na de laatste restyling van haar kantoor vaststelde dat ze de herinrichting leuker vond dan haar werk als verzekeringsagent, wist ze dat het tijd was voor een carrièreswitch. “Ik had altijd al interesse in interieur, fotografie en vastgoed. Ik vond het leuk om een huis te renoveren, dat helemaal naar mijn smaak in te richten en het vervolgens te verkopen. Wat ik nu doe, sluit daar dus helemaal bij aan. Om me verder te bekwamen, volgde ik wel nog verschillende opleidingen.”

Gebeten door een passie

Een jaar lang nam ze de tijd om de oprichting van haar zaak Présense voor te bereiden. Ze werkte onder meer aan een website en dacht goed na over een plan van aanpak. Begin 2018 ging ze dan echt van start als vastgoedstyliste en -fotografe. “Ik werk vooral samen met makelaars en bouwpromotoren om woningen sneller verkocht te krijgen. Om een huis of appartement zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, richt ik ze in met allerlei bijpassende accessoires en meubelen. Bij de start ging het om kartonnen meubilair dat je bijna voor echt aanneemt. Intussen werk ik ook met echte meubelen. Daarnaast neem ik foto’s van het interieur.”

Door een persoonlijke aanpak, maatwerk en een flexibele opstelling probeert Valérie Vanquaillie het verschil te maken. En dat lukt aardig. “De zaken lopen goed. Al hoop ik in de toekomst mijn klantenportefeuille uiteraard nog uit te breiden. Ondertussen ben ik ook al in Spanje actief, waar ik me nog verder op wil gaan toespitsen. Ik werk er samen met een makelaarskantoor dat zich richt op vastgoed in de regio van Calpé. Die panden kunnen vaak een grondige restyling gebruiken, meer nog dan in België. In eerste instantie richten we ons naar de Belgen die er een tweede verblijf hebben. Voor hen is het makkelijk om hier een aanspreekpunt te hebben.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.