Nieuws Antwerpen Starter van de week: V brengt ‘next level pizza’ naar Antwerpen

Starter van de week: V brengt ‘next level pizza’ naar Antwerpen

Managing Partner Willem van der Zee en CEO Marc Reijntjes. Foto Ken Stoffels

Starter van de week: V brengt ‘next level pizza’ naar Antwerpen

ANTWERPEN – V Pizza Antwerp heeft zijn eerste week niet gemist. Na Stockholm, Malmö, Riyad en Los Angeles opende de pizzaketen een eerste Belgische restaurant in Antwerp Tower. Het nieuwe aan dit V-restaurant is dat je pizza eet aan aanvaardbare prijs in een luxueuze setting.

V debuteerde in 2017 in de Zweedse hoofdstad Stockholm, toen nog onder de noemer 1889: het geboortejaar van de margherita. ‘Next level pizza’ was toen het motto van co-founder Christian Lagerlöf. Het culinaire succes werd verdergezet met extra locaties in Malmö, Los Angeles, Riyad en – sinds vorige week – Antwerpen.

 

Foto Ken Stoffels

“De plannen voor V Pizza Antwerp lagen er al een tijdje”, vertelt CEO Marc Reijntjes. “We hebben best wat panden gezien, tot we hier op de Antwerp Tower stootten. Dit is de ideale plek voor ons concept. Er zijn trouwens nog heel wat plannen. Zo mikken we op tien extra vestigingen in België.”

Zuurdesemdeeg

“De V staat voor de Romeinse V, want we willen alle vijf de zintuigen stimuleren in een zeer decoratieve en stijlvolle setting”, gaat Reijntjes verder. “Hiervoor werken we samen met een Spaanse design company. Even zo karaktervol zijn natuurlijk de pizza’s. Die worden gebakken op basis van zuurdesemdeeg in een op maat gemaakte pizza-oven, overgevlogen vanuit Genua.”

 

Foto Ken Stoffels

“Ons team bereidt de pizza’s op enkele minuten tijd. Noem het fast fine dining. En we pakken graag uit met onze signature selectie. Wat gedacht van My Favorite Beet, met geroosterde biet, geitenkaas en verse basilicum? Of de Bee Sting Pizza: pikante Italiaanse salami met honing en chili.”

“Deze plek staat een beetje voor vrijheid. Alles moet hier kunnen. V hoort in elke wereldstad thuis. Dus zeker in A.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.