Nieuws Antwerpen Starter van de week: viertal tovert oud postkantoor om tot foodhall The Berlin Post

Starter van de week: viertal tovert oud postkantoor om tot foodhall The Berlin Post

Starter van de week: viertal tovert oud postkantoor om tot foodhall The Berlin Post

Het oude postkantoor in de Antwerpse Jezusstraat stond al sinds 2011 leeg, maar heeft nu toch eindelijk een nieuwe invulling. Hoewel de naam anders doet vermoeden, worden er hier vandaag geen brieven meer opgehaald. Met The Berlin Post bieden uitbaters Randy Boden, Kerim Garbouj, Thomas Diepersloot en Eric Lamers een mix van internationale keukens aan in de vorm van een hippe foodhall.

“Het pand is erg bekend bij mijn generatie. Ik heb zelf nog in de Jezusstraat gewoond en ging regelmatig brieven halen bij het postgebouw. We zochten een pand voor ons nieuwe restaurant en vonden deze locatie echt ideaal”, vertelt Randy.

“We hebben de authentieke elementen van het gebouw zoveel mogelijk behouden: de zuilen en mozaïekvloeren komen er heel mooi tot hun recht in combinatie met ons interieur en we hebben de kluis op de benedenverdieping omgetoverd tot een karaoke booth compleet afgewerkt met grafitti en een boom box. Maar de grootste verborgen parel is de prachtige achtertuin met bomen en vogels die natuur brengen naar het midden van Antwerpen.”

Aziatisch, Mexicaans en Indisch

Randy en zijn team openen in The Berlin Post hun nieuwe pan-Aziatische keuken, geïnspireerd op afhaalchinees. De locatie was echter veel te groot voor één keuken, dus besloten ze nog twee andere keukens te stationeren en er zo een foodhall van te maken. “De oproep die we uitstuurden ontving veel reacties, maar we hadden de voorkeur voor startende ondernemers die tijdens corona werkloos zijn gevallen. We kozen dus uiteindelijk voor de Mexicaanse keuken Aqua na Boca en voor de Oost-Indische keuken Spicy Lovers.” De eerste twee keukens zijn vandaag al open voor afhaal of een maaltijd ter plekke, maar Spicy Lovers opent pas vanaf 1 juli, tijdens de officiële opening van The Berlin Post.

De initiatiefnemers kijken er al maanden naar uit om opnieuw samen te werken: ze baten al acht jaar samen Skybar Antwerpen uit op het dak van het Lidner hotel op het Kievitplein. “We gaan verhuizen met die bar, maar dat is een werk van lange adem. Daarom wilden we eerst met dit team nog een andere uitdaging aangaan en dat is The Berlin Post geworden. We huren het postgebouw voor ons concept, we weten nog niet zeker hoelang we hier blijven, maar het is een leuke buurt met veel potentieel. Hopelijk kunnen we er een succesverhaal van maken.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen, Berchem
Antwerpen

Nieuwe lijst van 13 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 22 juli het faillissement van 13 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer