Nieuws Antwerpen Starter van de Week: Werner Laurensse ontwikkelt Almanax

Starter van de Week: Werner Laurensse ontwikkelt Almanax

Starter van de Week: Werner Laurensse ontwikkelt Almanax

ANTWERPEN – Almanax biedt een tool aan waarmee netwerken gevisualiseerd kunnen worden. Zo kan een beheerder de veiligheid van een IT-omgeving garanderen. Oprichter is Werner Laurensse, die zelf al jaren als software ontwikkelaar en security consultant werkt.

Werner Laurensse werkt zelf als ethische hacker en controleert de beveiliging van netwerken bij bedrijven of overheden. Vaak stelt hij vast dat het management geen overzicht heeft van de services die in hun netwerk draaien. Om dat probleem op te lossen, heeft hij recent Almanax opgericht.

“Almanax is eigenlijk een tool voor ethische hackers om snel de veiligheid van een IT omgeving te controleren. Zo kunnen bijvoorbeeld software gerelateerde bugs snel opgespoord worden alvorens ze misbruikt worden door criminele hackers”, vertelt Werner Laurensse. “Onze software maakt een soort mindmap waarvan delen door de computer worden ingevuld en delen handmatig. Zo krijgt management een overzichtelijk beeld van alle publieke toegangspunten en eventuele veiligheidslekken.”

Brede toepassingen

De software van Almanax maakt gebruik van semantische technologie waardoor hij ook uitbreidbaar is naar andere domeinen. Zo zou hij gebruikt kunnen worden voor onderzoek naar BTW fraude, door uitgaande en binnenkomende geldstromen tussen verschillende bedrijven in kaart te brengen.

“Het bijzondere aan onze graphs is dat je ze visueel kan voorstellen en tegelijkertijd een taalkundige interpretatie kan geven”, zegt Werner Laurensse. “Zo komt een liefdesrelaties die twee mensen verbindt bijvoorbeeld overeen met Alice loves Bob. Het semantische web bestaat uit miljarden van zulke connecties en met Almanax kan je gemakkelijk je eigen feiten toevoegen en zo bijdragen aan deze globale databank.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.