Nieuws Antwerpen Starter van de Week: wijn- en literatuurconcept Luddites opent de deuren

Starter van de Week: wijn- en literatuurconcept Luddites opent de deuren

Starter van de Week: wijn- en literatuurconcept Luddites opent de deuren

ANTWERPEN – Hopland heeft er een nieuw adresje bij. Bij Luddites ontmoet de ouderwetse boekenwinkel een hippe wijnbar. Bezoekers kunnen er genieten van een mooie selectie Engelse en Nederlandstalige literatuur én van uitzonderlijke wijnen. “Het neoclassisitische gebouw, dat als architecturaal erfgoed werd erkend, was de perfecte plek om een thuishaven te creëren voor lezers, wijnliefhebbers of iedereen die even wil ontsnappen van de digitale wereld”, vertellen oprichters Richard Bolte en Jorien Caers.

Het herenhuis op Hopland 34, waar Luddites gevestigd is, werd in 1902 ontworpen door Antwerpse architect Jules Bilmeyer. Op het gelijkvloers komen bezoekers terecht in een antieke boekenwinkel vol Engelse en Nederlandstalige literatuur. Hoewel de boekenselectie steeds een literaire invalshoek heeft, worden er ook enkele meer courante titels verkocht. De bovenverdieping van het historische pand huisvest dan weer een wijnbar, waar bezoekers van een selectie wijnen, thee of koffie kunnen genieten.

Voor eigenaars Richard en Jorien is Luddites de zaak waarvan ze altijd gedroomd hebben. Richard is afkomstig uit de Verenigde Staten. Als master in de Literatuur en Onderwijs werd hij vijf jaar geleden op slag verliefd op Antwerpen. De bloeiende cultuurscène en groot aantal stedelijke professionals maken het voor hem de ideale plek om Luddites leven in te blazen. Jorien studeerde Taal- en Letterkunde, waarna ze aan de slag ging als bibliothecaris. Zij is dan ook verantwoordelijk voor de boekenafdeling van Luddites.

Stadsgids Tanguy Ottomer was gastheer tijdens de officiële openingsavond: “Ik ben een grote liefhebber van initiatieven zoals deze in Antwerpen en zal zeker regelmatig een bezoek brengen aan Luddites om even rust te vinden in onze levendige stad.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.