Nieuws Antwerpen Starters in provincie Antwerpen status-quo

Starters in provincie Antwerpen status-quo

Starters in provincie Antwerpen status-quo

karelIn Vlaanderen steeg het aantal starters in de eerste helft van dit jaar met 1,5%. Het totaal aantal Vlaamse starters bedraagt nu 18.686. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon die Unizo kon inkijken. Daarmee scoort Vlaanderen aanzienlijk beter dan het nationaal gemiddelde, want tijdens de eerste zes maanden van 2014 daalde het aantal starters in België met 3,5% of 1.237 personen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De provincie Antwerpen doet het ook beter dan het nationaal gemiddelde. Het aantal starters blijft er status-quo met 5.538. In Oost-Vlaanderen was er een daling met 3%, maar in de andere Vlaamse provincies stijgt het aantal starters: in West-Vlaanderen met 8%, in Vlaams-Brabant met bijna 4% en in Limburg met 0,6%. In Wallonië is er in elke provincie een fikse daling.

Unizo hoopt dat de bodem van de put nu is bereikt en dat het aantal starters zal blijven stijgen, maar de ondernemersorganisatie waarschuwt ook. “Ondanks de positieve evolutie in de eerste helft van dit jaar blijft het aantal starters in Vlaanderen nog steeds ruim 12 procent onder het niveau van 2011. We hebben meer starters nodig om het ondernemerschap vers bloed te geven”, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Unizo richt een duidelijke oproep aan de nieuwe regeringen om een doorgedreven loonlastenverlaging van 5 procent. Er zouden ook geen nieuwe belastingen voor ondernemers mogen bijkomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.