Nieuws Antwerpen Steeds meer bedrijven tonen interesse in Stop Darmkanker

Steeds meer bedrijven tonen interesse in Stop Darmkanker

Steeds meer bedrijven tonen interesse in Stop Darmkanker

ANTWERPEN – Maart is de internationale maand van de strijd tegen darmkanker. Dit jaar is dat in Vlaanderen een bijzonder moment, want de vzw Stop Darmkanker bestaat 10 jaar. Jaarlijks geeft bezieler dokter Luc Colement meer dan 120 lezingen. De voorbije jaren is ook het aantal lezingen bij bedrijven fors gestegen.

De vzw Stop Darmkanker opent 10 dagen lang een pop-upstore in het Grand Bazar Shopping Center aan de Groenplaats. Luc Colemont en zijn team zullen de winkel bemannen. Daarbij heeft de gastro-enteroloog net als tijdens zijn vele lezingen maar één boodschap: “Doe de Test!”.

In de pop-upstore kunnen bezoekers terecht voor allerhande gadgets, maar ook voor de diverse boeken die de vzw al uitgaf voor het goede doel. Opvallend daarbij is de strip ‘Dirk, het leven is een strijd waard’, die al in 10 talen vertaald werd. Nog opvallender is de reuze-replica van een lachend kakje-emoticon in de centrale hal van het Shopping Center.

De pop-upstore is maar één van de vele initiatieven waarmee Luc Colemont en Bruno Mettepenningen van de vzw aandacht vragen voor de problematiek. Met lezingen van Luc Colemont willen ook bedrijven hun werknemers bewust maken van het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. “Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%”, spreekt dokter Colemont uit ervaring.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.