Nieuws Antwerpen Steenbakkerij Floren in Britse handen

Steenbakkerij Floren in Britse handen

Steenbakkerij Floren in Britse handen

BRECHT – Steenbakkerij Floren uit Sint-Lenaarts is overgenomen door het Britse Michelmersh. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Het bedrijf was sinds 1896 in familiehanden.

Floren werd in 1896 opgericht door Jules Floren. Intussen staat met Michel en Wauthier de Corswarem de 4de generatie aan het stuur. Nog altijd gebruikt het bedrijf voor zijn bakstenen klei die in Brecht en Malle wordt gedolven. Jaarlijks komen er zo’n 22 miljoen bakstenen uit de oven. Vorig jaar draaide het bedrijf met 26 medewerkers een omzet van 5,6 miljoen euro.

“We zetten in op bouwprojecten van minstens 1.000m2 en leveren aan projectontwikkelaars die veel appartementen, rusthuizen of andere gebouwen tegelijk optrekken”, zegt Michel de Corswarem.

Stijgende productie

Floren produceert vooral voor de Belgische en Britse markt. Na de overname door Michelmersh verwacht de directie dat de productie de komende jaren met 40% stijgt. “Met het geld van Michelmersh kunnen we onze bakoven langer maken en extra installaties aankopen om de stenen te laten drogen.” Het bedrijf verwacht een 7-tal mensen extra in dienst te nemen. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel en ook de broers blijven aan boord.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.