Nieuws Antwerpen Stefca Kraanservice in Kontich introduceert vernuftig parkeersysteem

Stefca Kraanservice in Kontich introduceert vernuftig parkeersysteem

Stefca Kraanservice in Kontich introduceert vernuftig parkeersysteem

Slim parkeren? Dat kan. Frans Aertsen, zaakvoerder van Stefca Kraanservice, heeft de oplossing.
Vandaag lanceert hij Stefca Car Parking Systems  (SCP Systems) een ingenieus, vooruitstrevend en duurzaam parkeersysteem. Eigenlijk is het een stalen toren waarin wagens verticaal worden geparkeerd.

In de Verenigde Staten en in Azië zijn gelijkaardige systemen al jaren in gebruik. Maar Stefca voegt er een esthetische component aan toe. Voorzien van een mooi ontworpen ‘cover’ kan de parkeertoren ook dienstdoen als reclamepaneel.

De toren bestaat uit minimum 8 en maximaal 16 plaatsen en is 21 m hoog. Op een oppervlakte waar normaal twee wagens staan, kan je er nu 16 parkeren. Het parkeersysteem biedt maximale parkeergelegenheid op een minimale oppervlakte. Het parkeerplatform kan met het grootste gemak een flink uit de kluiten gewassen terreinwagen stockeren.

“Stefca is een efficiënt parkeersysteem dat zich leent voor zowel de binnenstad, grote retailparken als fabrieksterreinen. De automobilist verliest geen tijd meer met het zoeken naar een geschikte parkeerplaats. Gedaan ook met het parkeergesukkel, voor- en achteruit manoeuvreren. De bestuurder rijdt in rechte lijn de parkeertoren binnen, registreert zijn wagen, stapt uit en klaar, want de rest doet het parkeersysteem automatisch. Het parkeersysteem herkent de gebruiker als die terug over zijn wagen wil beschikken en biedt vlot de wagen aan”, zegt Frans Aertsen opgetogen.

De parkeertoren is een veilige haven tegen diefstal en vandalisme, en bespaart de automobilist bovenal parkeerboetes. Naadloos  laat de toren zich integreren in een nieuwbouw of renovatieproject, en hij kan eveneens vrijstaand opgetrokken worden.
Met dit autoparkeersysteem komt er grondoppervlak vrij dat bijvoorbeeld als groene ruimte kan ingericht worden, want een vol geparkeerd terrein is visueel niet echt aantrekkelijk.

Frans Aertsen: “Bovendien is dit systeem goedkoper en efficiënter dan een ondergrondse parkeergarage. De mogelijkheid bestaat om de toren op lange termijn te huren, te kopen of te leasen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.