Nieuws Antwerpen Stéphane Fischler herverkozen als voorzitter diamantairs

Stéphane Fischler herverkozen als voorzitter diamantairs

Stéphane Fischler herverkozen als voorzitter diamantairs

fischlerDe raad van bestuur van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) heeft Stéphane Fischler herverkozen tot voorzitter. Kaushik Mehta werd vice voorzitter als vertegenwoordiger van de handelsmaatschappijen en Freddy Inzlicht als vertegenwoordiger van de beurzen.

De beurzen schoven Alfred Inzlicht, Jacques Korn en Thierry Polakiewicz als kandidaat naar voren. De vertegenwoordigers van de industrie SBD en VKD stelden Stéphane Fischler voor. De overige zes bestuursleden, rechtstreeks verkozen als vertegenwoordigers van de handel, Kaushik Mehta, Santosh Kedia, Shailesh Javeri, Samir Mehta en Jacques Weisz, blijven op post tot de verkiezingen in 2016.

De topman van AWDC Ari Epstein bij de uitslag van de verkiezingen: “Ik wil in de eerste plaats Stéphane Fischler hartelijk feliciteren met zijn herverkiezing als voorzitter van het AWDC. In de afgelopen twee jaar heeft hij duidelijk zijn waarde bewezen aan het hoofd van onze raad van bestuur. Hij is alom gerespecteerd in de Antwerpse diamantgemeenschap en ver daarbuiten en hij staat bekend om zijn enorme toewijding voor onze sector. Als CEO van onze organisatie kijk ik er dan ook naar uit om de goede samenwerking met zowel voorzitter als de raad van bestuur ook de komende jaren voort te zetten.”

Stéphane Fischler is geboren in Antwerpen in 1958. Hij behoort tot de derde generatie diamantairs en begon zijn carrière in het familiebedrijf in 1979. Fischler Diamonds werd opgericht in 1953 door Aby en Cappi Fischler, en door wijlen Bram Fischler, die ook president van de Wereldfederatie van diamantbeurzen, voorzitter van de Antwerpse Diamantbeurs en HRD was. Stéphane Fischler is vandaag nog steeds vennoot in het bedrijf.

Doorheen de jaren heeft Stéphane Fischler verschillende mandaten opgenomen in tal van organisaties in de diamantsector. Zo is hij al sinds 1994 Vice Voorzitter van het SBD, het Syndicaat der Belgische Diamantnijverheid.

Hij was ook van 1996 tot 1997 Voorzitter van de IDMA, Secretaris-Generaal/Schatbewaarder van 1998 tot 2008 en hij is heden nog steeds Schatbewaarder van diezelfde organisatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.