Nieuws Antwerpen Stéphane Verbeeck is nieuwe voorzitter Beroepsvereniging van Vastgoedsector

Stéphane Verbeeck is nieuwe voorzitter Beroepsvereniging van Vastgoedsector

Stéphane Verbeeck is nieuwe voorzitter Beroepsvereniging van Vastgoedsector

ANTWERPEN – Stéphane Verbeeck, voormalig voorzitter van Voka Antwerpen-Waasland en ceo van vastgoedgroep Gands, volgt Serge Fautré van AG Real Estate op als voorzitter van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS). Die vereniging vertegenwoordigt de vastgoedontwikkelaars en -investeerders in België.

Als echte Antwerpenaar begon Stéphane Verbeeck zijn carrière met de opstart van schoonmaak- en facilitybedrijf One. Intussen is hij reeds zo’n tien jaar actief als ceo van projectontwikkelaar Gands Groep. Recentelijk startte hij nog mee het vastgoedbedrijf REDET op. De nieuwe voorzitter schuift meteen enkele speerpunten naar voren: een snellere afhandeling van beroepsprocedures omtrent vergunningen, het stimuleren van kwalitatieve stadsvernieuwing én het betrekken van private actoren bij de bouw van sociale huurwoningen.

Sinds de opstart van de nieuwe Vlaamse regering heeft de BVS al enkele keren samengezeten met de bevoegde ministers. “We zijn tevreden dat de BVS ook zijn stem kan hebben in het politieke debat. Op basis van wat we in de beleidsnota’s lezen tonen we ons alvast hoopvol. Met deze nieuwe regering is het bijvoorbeeld tijd om stadsvernieuwing te realiseren, en daarbij hoort onder andere een vlotter vergunningenbeleid. Vorige regeringen hebben er steeds over gesproken, maar het is nu hoog tijd om dit ook werkelijk uit te voeren”, vertelt Stéphane Verbeeck.

Jo De Wolf (Montea), Bernard Piron (Thomas & Piron) en Stéphan Sonneville (Atenor) zullen Verbeeck bijstaan als nieuwe vice-voorzitters voor Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Gedelegeerd bestuurder Olivier Carrette (Policam) en Pierre-Alain Franck (P-A Franck) blijven het dagelijkse bestuur van de BVS voor hun rekening nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.