Nieuws Antwerpen Sterk groeiend Breex heeft nieuwe ceo

Sterk groeiend Breex heeft nieuwe ceo

Sterk groeiend Breex heeft nieuwe ceo

KONTICH/LOKEREN – Breex Europe, met vestigingen in Lokeren, Kontich en Waregem, heeft met Kurt Van Dal sinds kort een nieuwe ceo. Het bedrijf dat kmo’s en zelfstandigen begeleidt in de digitalisering van hun administratie, communiceerde onlangs nog dat het een jaarlijkse sterke groei van ruim 150% kent. Nu lanceert het Digital Workplaces, waardoor de flexibele werkplek blijvend een vaste waarde wordt.

Kurt Van Dal, die net voor België in lockdown ging de nieuwe ceo van Breex werd, kan terugvallen op meer dan 20 jaar leiderschap in complexe en uitdagende omgevingen. Zijn ervaring om bedrijven uit te bouwen tot wereldspelers met respect voor de lokale identiteit moeten van pas komen bij de transformatie van Breex naar een internationaal bedrijf.

“Het feit dat ik carte blanche heb impliceert evenwel geen radicale ommezwaai voor Breex”, stelt Kurt Van Dal gerust. “Het bedrijf heeft zijn sporen verdiend, maar staat nog maar aan de drempel van zijn potentieel. Ik kijk er naar uit om Breex Europe naar een next level te tillen. Het concept zit goed en de fundamenten zijn solide. Het bestaande team verder enthousiasmeren en een zo eenvoudig mogelijke structuur introduceren is primordiaal voor het toekomstige succes.”

De nieuwe ceo heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. “In tijden van corona heb ik ook gebruik gemaakt van de tijd die er over was in de toch wat minder gevulde agenda om enkele interessante Europese spelers te benaderen voor een eventuele overname of participatie. Daar kijken we vooral naar onze buurlanden Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Maar alvorens de landsgrenzen over te steken, willen we vanaf september Breex op de kaart zetten in Brussels Capital en Wallonië.”

De gewijzigde werkplek

Het coronavirus heeft thuiswerk in een stroomversnelling gebracht. Het streven naar de meest optimale manier van ‘telewerken’ blijkt een must en dit niet alleen in de huidige lockdownperiode of uit vrees voor een herhaling in de toekomst.

Vasco Marin, afgevaardigd bestuurder zegt dat voor grote ondernemingen, die veelal over een eigen IT-dienst beschikken, het makkelijker realiseerbaar is om een cloud-oplossing, zoals Digital Workplaces, aan te reiken dan voor kleine of middelgrote ondernemingen. “Vandaar dat wij, geheel in lijn met onze core business, een extra mogelijkheid hebben gecreëerd om thuiswerk te monitoren door een -technische- verbinding van twee aanwezige tools. Argumenten als zou thuiswerk niet controleerbaar zijn vervallen en stellen de werkgever in staat om de vinger aan de pols te houden met betrekking tot de veiligheid en continuïteit van zijn onderneming.”

Breex heeft drie vestigingen, in Lokeren, Waregem en Kontich en stelt 70 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.